Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 6. 09:45

Háborús propagandát hirdet a Fideszhez köthető álcivil szervezet

Az Alapjogokért Központ neve alapján az alapjogokat hivatott védeni, munkájuk azonban inkább abban nyilvánul meg, hogy rendszeresen szállítanak szakértőnek mondott megszólalókat a Fidesz-médiának a kormányzatnak fontos témákban. Most háborús hangulatú propagandát hirdetnek.

Hirdetés

„Igazság, erő, felemelkedés, együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét!” Ez a hirdetés jelent meg a Nemzeti Sportban szeptember 4-én.

Link is van: keszuljetek.hu, ami már önmagában hátborzongató, egy katonai témájú plakát esetén. Mire kell készülni? Háborúra? Elfoglaljuk a Kárpát-medencét? Az oldal egyébként olyannyira kormánypárti kiszolgálóegységként működik, hogy Orbán Viktor idén június 6-án, Sátoraljaújhelyen elmondott „trianoni” beszéde az első posztjuk a köszöntő után.

A köszöntőben pedig ott áll ez a mondat is: „Ott vagyunk a győzelem kapujában, és következő nemzedék feladata a döntő ütközet megvívása – hogy Szent István koronájának minden ékköve újra ragyoghasson”.

A háborús propaganda – még, ha nem is ez volt az eredeti cél – már csak azért is végtelenül szánalmas, mert nem kell történészzseninek lenni ahhoz, hogy belegondoljunk, milyen eredménnyel zárta Magyarország a két legutóbbi háborúját. Az első világháborús jelenet egy videóban is megjelenik mint a magyar nemzetet ért egyik sorscsapás Trianon mellett.

Az Alapjogokért Központ vezetője Szánthó Miklós, aki a legfőbb fideszes ideológiai bizalmi kör tagjának számít. Az elemző- és kutatóintézet nemrég 3,5 milliárd forintos támogatást kapott a Rogán Antal-féle propagandaminisztériumtól, így a fideszes, kormányzati kapcsolat letagadhatatlan.

L. Ritók Nóra: azt hittem ez kamu

A hirdetésről L. Ritók Nóra pedagógus posztolt a Facebookra. Azt írta: „Komolyan, én azt hittem, hogy ez kamu. De úgy tűnik, nem az. Kétségbeejtő. Hát senki sincs ott, közöttük, aki szólna, hogy ez így nem normális? Senki?! Legalább azok, akik összerakják, fotóval, betűtípussal, képkivágással, színekkel? Miért asszisztálnak ehhez? Hát mi lesz így velünk?”

Az Alapjogokért Központ álcivilségéről és fideszes, kormányzati kapcsolatairól, valamint az állami pénzekről az Átlátszó írt még 2015-ben. Az oknyomozó portálon olvasható: „Az Alapjogokért Központ a kormánypártokhoz köthető munkatársakkal, (mindeddig) átláthatatlan pénzügyi háttérrel, fideszes pártpénzből működik, de az alapjogok helyett a kormányt védi”.

Z

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: háború propaganda Alapjogokért Központ Szánthó Miklós háborús propaganda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés