Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Köszönetgálával indította új évadát a szegedi színház: a pandémia hőseit ünnepelték
Művház 2020. szeptember 5. 23:38

Köszönetgálával indította új évadát a szegedi színház: a pandémia hőseit ünnepelték

Képriport
A Szegedi Nemzeti Színház új tagjai szolidaritási gálaesten köszöntötték szombaton este azokat orvosokat, ápolókat és szociális munkásokat, akik a járvány idején a frontvonalban dolgoztak. A Vaszy Viktor téren félévi kényszerszünet után most először gördült fel ismét a függöny.

Hirdetés

– Félévi kényszerszünet után ma este szeretnénk hálát adni, köszönetet mondani önöknek és mindazoknak, akik a tavaszi járvány időszakában megfeszített erővel voltak segítettek másoknak abban a nehéz időszakban, hogy a hétköznapjaink nyugodtabbak, tervezhetőbbek és biztonságosabbak legyenek – köszöntötte a színház meghívott vendégeit Barnák László főigazgató.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Menyhárt Luca galériáját a gálaestről!

A Köszönjük, Magyarország! Köszönjük, Szeged! című gálaestre olyan programot állítottak össze, ahol a társulatba most belépő új színészek, táncosok, balettművészek és operaénekesek mutatkozhattak be azoknak, akik a járvány idején a frontvonalban dolgoztak.

A kétrészes gálaest produkcióiban részt vett a színház énekkara, tánckara, a Szegedi Kortárs Balett, valamint azok a színészek és operaénekesek, akik új tagként kezdik meg most az évadot.

  • A Szegedi Kortárs Balett új táncművészei Marie Vilette, Heim Boglárka, Nyeste Adrienn, Liszkai Zsófia, Mészáros Fanni és Hudacsek Hanna, kiegészülve a társulat korábbi tagjaival többek között a Copélia című koreográfiából adtak elő részletet.
  • A társulathoz színművészként érkező Tánczos Adrienn, Ágoston Péter, Károlyi Krisztián, Krausz Gergő és Szaszák Zsolt pedig prózai és énekszámokkal köszönték meg a közönség helytállását.
  • Az esten vendégművészként fellépett Hege Veronika egyetemi hallgató is, valamint az operatagozat két új magánénekese, Cseh Antal és Máté Bea is.

Az opera és operett részlet, a musical, az ária és a vers, valamint kortárs balett bemutatója mellett meglepésvendégek is érkeztek az estre.

A gálán „Free SZFE” pólóban egy dal erejéig színpadra lépett Zsámbéki Gábor és Fullajtár Andrea színművészeti osztályának zenekara: Glovitzki Bernát, Katona Péter Dániel, Koós Boglárka, Lelkes Botond, Pásztor Dániel, és Újvári Bors Benedek.

A kétszer negyven perces gálaestet Toronykőy Attila rendezte.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus pandémia Szegedi Nemzeti Színház világjárvány Színház- és Filmművészeti Egyetem szolidaritás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés