Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 5. 12:40

Tisztújítást tartott Csongrád-Csanád megyében az MSZP: megyei elnöknek újraválasztották Szabó Sándort

A párt megyei szervezetei megtartották alapszabály szerinti tisztújító taggyűléseiket, újabb két évre megválasztották a megyei és városi elnököket, elnökségeket és egyéb szervezeti tisztségek betöltőit.

Hirdetés

A megyei elnöki posztra újraválasztották Szabó Sándor országgyűlési képviselőt, megyei elnökhelyettesnek Mészáros Tamás szegedi önkormányzati képviselőt.

  • Szeged elnöke Kozma József szegedi önkormányzati képviselő,
  • Hódmezővásárhely elnöke Kis Andrea alpolgármester,
  • Szentes elnöke Móra József szentesi önkormányzati képviselő,
  • Makó elnöke Molnár László megyei önkormányzati képviselő,
  • Csongrád elnöke Havasi Jánosné lett.

A megyei elnökség tagja továbbá Szirbik Imre, az MSZP megyei közgyűlésének frakcióvezetője.

Közleményükben a szocialisták azt írják,

„az MSZP megyei és városi szervezetinek feladata és felelőssége óriási az előttünk álló időszakban. Célunk, hogy a 2022-es országgyűlés választásokon a jobboldali populista NER rendszerét leváltsuk, és egy igazságos, szabad, szolidáris és zöld köztársaságot építsünk!

Ennek egyik alapfeltétele egy ellenzéki nemzeti minimumprogram megalkotása, amely alternatívát jelenthet a magyar társadalom számára. Dolgozunk azért, hogy az MSZP által ebben az évben megalkotott korszakváltó szociális és baloldali program elemei, amely az idősek védelmére, a családok biztonságára, a munkavállalók jövedelmének növekedésére, jogainak garanciára és a klímaváltozás kihívására fókuszál, hangsúlyos szerepet töltsön be a közös programban.

A kormányváltás másik alapfeltétele az ellenzéki erők széles körű összefogása! Ez azt jelenti, hogy egy miniszterelnök-jelölttel, a 106 egyéni választókerületben egy közös országgyűlésiképviselő-jelölttel és egy közös listával kell az ellenzéknek elindulnia a 2022-es választásokon a Fidesszel szemben. Ez a jelenlegi rendszerrel elégedetlen magyar emberek akarata, amelyet megerősít az összes közvélemény-kutatás is, hiszen csak így lehet sikeres az ellenzék az elnyomó NER rendszerével szemben.

Most megválasztott megyei elnökségünk mindent el fog követni a fenti cél megvalósulása érdekében! Azért fogunk dolgozni, hogy megyei szervezetünk meghatározó szerepével és szereplőivel, egy széleskörű összefogás révén, a meglévő eredményeinket megtartva újabb sikereket tudjunk elérni.

További célunk, hogy az MSZP megyei szervezete továbbra is egy nyitott, befogadó közösség legyen, amelyben programjaink, rendezvényeink, közéleti fórumaink révén társadalmi kapcsolatainkat megőrizzük és megerősítjük, hogy még több ember számára váljunk elérhetővé és vonzóvá.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád-Csanád megye MSZP Szabó Sándor tisztújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés