Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. szeptember 4. 12:45

Évadnyitó gálaestjével a pandémia szegedi hőseit köszönti a színház

Félévi kényszerszünet után szombaton este ismét felgördül a függöny a Szegedi Nemzeti Színházban. A megszokottnál korábban, és egy rendhagyó előadással kezdi új évadát a teátrum. A társulat új tagjai szolidaritási gálaesten köszöntik azokat orvosokat, ápolókat, szociális munkásokat, akik a járvány idején a frontvonalban dolgoztak.

Hirdetés

Köszönjük, Magyarország! Köszönjük, Szeged! című gálaestre olyan programot állítottak össze, ahol a társulatba most belépő új színészek, táncosok, balettművészek és operaénekesek mutatkozhatnak majd be azoknak, akik a járvány idején a frontvonalban dolgoztak. Az est rendezője Toronykőy Attila.

A nyolcvan perces gála produkcióiban részt vesz a színház énekkara, tánckara, a Szegedi Kortárs Balett, valamint azok a színészek és operaénekesek, akik új tagként kezdik meg most az évadot.

A Szegedi Kortárs Balett új táncművészei Marie Vilette, Heim Boglárka, Nyeste Adrienn, Liszkai Zsófia, Mészáros Fanni és Hudacsek Hanna.

Színművészként érkezik a társulathoz Tánczos Adrienn, Ágoston Péter, Károlyi Krisztián, Krausz Gergő és Szaszák Zsolt. Az esten vendégművészként fellép Hege Veronika egyetemi hallgató is.
Az operatagozatnál két új magánénekese, Cseh Antal és Máté Bea is fellép a gálaesten, ahol többek között lesz opera és operett részlet, musical, ária és vers, valamint kortárs balett is.

A szombaton 19 órakor kezdődő látványos gálaest műsorvezetője Menczel Andrea színművész lesz, zongorán pedig az operatagozat új zenei vezetője, Dinyés Dániel kíséri majd a produkciókat.

Nyitóképünkön a Szegedi Nemzeti Színház és Szegedi Kortárs Balett új tagjai: ők köszöntik majd azokat, akik a járvány idején a frontvonalban dolgoztak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gálaest köszönet pandémia Szegedi Nemzeti Színház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés