Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. szeptember 3. 08:22

Szegedi repülőnapok: le kellett fújni

Elmarad az ország legnagyobb repülős rendezvénye a SZIA, azaz a Szeged International Airshow.

Hirdetés

A kormány által az elmúlt napokban hozott beutazási korlátozások, valamint az illetékes hatóságok javaslatai alapján 2020-ban üres marad a szegedi repülőtér szeptember 11–13. között. A szervezők közel egy éven át azon dolgoztak, hogy ez a három nap ismét a repülésről, a repülőkről és a repülősökről szóljon, de sok más rendezvényhez hasonlóan a Szeged International Airshow is a koronavírus-járvány áldozata lett.

Az idei évi rendezvény lett volna az első olyan esemény, amelynek kibővített légiprogramját az EAC – European Airshow Council is felvette a nemzetközi naptárába, amely óriási elismerés egy ilyen fiatal repülős rendezvénynek.

A SZIA szervezői, megköszönve a látogatók eddigi türelmét és támogatását, az idei elővételes bérletek árát automatikusan visszautalják az eredeti tranzakciónál használt bankszámlára, a személyesen vásárolt bérletek pedig visszaválthatóak az SZKT ügyfélszolgálati irodájában, a Deák Ferenc utcában.

„Nem maradhat repülős rendezvény nélkül Szeged és a repülőnapok közönsége, ezért jelenleg a teljes stáb azon dolgozik, hogy a szeptember 12-én a 4. Közép-Európa Kupa, 5. Szeged Ballon Kupa fieszta és az Elő-Európa Bajnokság – amely a jövő évi világverseny főpróbája lenne – egy nagyszabású repülős produkciókkal egybekötött megnyitóval induljon! Ezzel szeretnénk megajándékozni a szegedieket és megtisztelni a versenyzőket. A megnyitónak a Huszár Mátyás rakpart adna helyet, viszont mindaddig csak terv marad amíg a hatóságoktól nem kapjuk meg a megrendezéshez szükséges dokumentáció”

– mondta Majó-Petri Zoltán, a Társaság ügyvezető igazgatója.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Majó-Petri Zoltán repülőnapok Szegedi Közlekedési Kft. szegedi repülőtér SZKT
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés