Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. szeptember 2. 19:27 Forrás: Szeged Televízió

Szolidaritási molinó a bölcsészkaron: az egyetem levetette

Nem engedte a Szegedi Tudományegyetem, hogy diákjaik egy molinóval szolidaritásukat fejezzék ki a Színház és Filmművészeti Egyetem mellett.

Hirdetés

A molinót éjszaka rakta ki egy végzős hallgató, ma délelőttre már le is szedték. Sándor Klára, a bölcsészkar dékánhelyettese azt mondta a Szeged Televízió híradójának, azért, mert erre nem kértek engedélyt az egyetemtől.

Budapesten közben nem adják fel a diákok, Vidnyánszkyékat továbbra sem akarják beengedni, tart az egyetem blokádja. Az egyetem lemondott vezetősége a mai tárgyalásról úgy fogalmazott, nagyon messze áll a demokrácia-felfogása Vidnyánszky Attilának és nekik.

A Színművészeti mellett szolidaritását fejezte ki a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, Barnák László és prózai tagozatának vezetője, Horgas Ádám, nyílt levelet írt a Szegeden is rendszeresen játszó és rendező Alföldi Róbert is Rátóti Zoltánnak, az új kuratórium egyik tagjának. Azt írta többek között: „a barátomnak írok, mert mélyen hiszem, hogy nem érted, hogy mibe kerültél, és nem tudod, hogy mit képviselsz, nem tudod, hogy milyen sok múlik, múlna rajtad. Zoli, az nem párbeszéd, ha nem két teljesen egyenrangú fél ül le egymással akkor, amikor nincsenek még eldöntve, leírva, aláírva a játékszabályok. Az nem egyeztetés, ha a főnökség megmondja, hogy mit lehet és mi lesz, tetszik, nem tetszik. Az a hatalom, és a hatalom megalázó erőfitogtatása. Az a kuratórium diktatúrája.”

Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

Botka László polgármester is szolidaritását fejezte ki Facebook-oldalán. Szeged polgármestere azt írta,

„amikor a hatalom foglalja el az egyetemeket, a gondolkodást, akkor a jövőnktől foszt meg minket. Szeged a gondolkodás, a művészet szabadságában hisz!”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szeged Televízió Szegedi Tudományegyetem Színház- és Filmművészeti Egyetem SZTE Alföldi Róbert Vidnyánszky Attila
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés