Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. szeptember 1. 15:56 Forrás: Szeged Televízió

Horgas Ádám: Ne hagyjátok magatokat fiókba tenni!

A Szegedi Nemzeti Színház évadnyitóján is téma volt mindaz, ami ezekben a napokban a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül zajlik. A társulati ülésen Horgas Ádám főrendező is beszélt erről, majd Barnák László főigazgató is nyilatkozott róla a Szeged Televízió stábjának.

Hirdetés

Horgas Ádám: Sajnos már csak két fiók van

„A kulturális élet megosztottsága olyan szélsőséges szintre süllyedt, hogy bárki, aki egy közéleti eseményről, véleményt mond, gondolata van róla, azonnal bekerül egy fiókba. És sajnos már csak két fiók van. (...) Ezt nagyon színházellenesnek tartom (...) Amikor ennek a szakmának a képviselői kényszerítenek arra engem, hogy vagy egyik vagy másik fiókban foglaljak helyet, ezt nagyon kultúrarombolónak tartom. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Egyrészt ne hagyjátok magatokat fiókba tenni, figyeljetek oda a másikra annyira, hogy ti magatok se gondolkodjatok úgy, hogy egy fiók tartozéka.”

Barnák László főigazgató a Szeged Televíziónak adott rövid interjújában, amelyben a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos változásokról, óvintézkedésekről is beszélt azt mondta, nagyon fájdalmas az a megosztottság, ami jellemzi a színházi társadalmat:

„Egy színházi embernek elsődlegesen az a szándéka, hogy értéket teremtsen, a közösségért dolgozzon, a nyitottságot, az elfogadást mutassa meg és nyitott maradjon a közéletre, a közösségre, a szakmán belüli gondolatokra. Azok a fajta támadások, vagy az a fajta átalakulás, ami kezdetét vette, az ellenkező irányba mutat.”

A televízió kérdezte Herczeg Tamást, a Szegedi Szabadtéri Játékok első emberét is, ám ő nem kívánt nyilatkozni erről a témáról.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Barnák László Herczeg Tamás Horgas Ádám Szegedi Nemzeti Színház Szegedi Szabadtéri Játékok színház Színház- és Filmművészeti Egyetem Szeged Televízió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés