Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. szeptember 1. 13:11

A kormány helyett segítenek a szocialisták a rászorulóknak

Képriport
Az MSZP országgyűlési képviselői harmadik alkalommal ajánlották fel fizetésük egy részét karitatív célokra. Először 20 millió forint gyűlt össze, ebből tisztítószereket és védőfelszereléseket vásároltak intézmények részére, majd tartós élelmiszereket vettek. Most 10 millió forintért biztosítanak rászoruló kisgyermekes családok számára tanszereket.

Hirdetés

A Magyar Szocialista Párt két éve hozta létre azt a szolidaritási alapot, amelynek célja, hogy segíthessenek a rászorulóknak. A járvány kitörése után a szocialista országgyűlési képviselők jövedelmükből fejenként 1-1 millió forintot ajánlottak fel, hogy ebből is támogatni tudják azokat a magánszemélyeket, családokat, intézményeket, szervezeteket, akinek szükségük van rá. Áprilisban szájmaszkokat, tisztítószereket és kézfertőtlenítőket vittek az Acél utcai idősek otthonába, májusban pedig higiéniás termékeket és tisztasági eszközöket juttatak el az intézménynek.

A párt képviselői 10 millió forintot gyűjtöttek össze rászoruló családok támogatására. Szabó Sándor országgyűlési képviselő a kezdeményezésüket bemutató sajtótájékoztatón elmondta, az iskoláskorú gyerekeket nevelő családoknak szeptember az egyik legmegterhelőbb időszak. Ilyenkor a háztartások kiadása jelentősen megemelkedik, egy-egy gyermek beiskolázása akár 80 ezer forint költséget is jelenthet. „Ezért az MSZP olyan karitatív akcióba kezd, amely során tanszereket osztanak, elsősorban rászoruló családok számára.”

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Szabó Sándor hangsúlyozta, a párt képviselői számos javaslatot tettek a kormánynak, amelyek bevezetése segítette volna a rászorulókat. Ilyen volt az iskolakezdésre időzített dupla családi pótlék vagy a 13. havi családi pótlék bevezetése. Azonban ezeket a javaslatokat a kormány lesöpörte az asztalról.

A képviselő kiemelte, a járvány miatt nagyon sok ember vesztette el munkáját, sok család maradt jövedelem nélkül, és hiába ígérte meg Orbán Viktor, hogy mindenkinek lesz munkája, ezt az ígéretét sem tartotta be a kormány.

A karitatív akció keretében az elkövetkező napokban Szeged, illetve a megye több pontján a szocialista képviselők tanszereket osztanak a rászorulóknak. A helyi önkormányzati képviselők a körzetükben élő rászoruló családokat értesítették a kezdeményezésről, így remélik, sokakhoz eljutnak a csomagok – tette hozzá Szabó Sándor.

Kozma József a sajtótájékoztatón kiemelte, Szeged szolidáris város és segíti a rászoruló lakóit. Az önkormányzat éppen ezért vezette be tavaly az iskolakezdési támogatást, amelynek köszönhetően minden kisgyermekes család gyermekenként 10 ezer forintos támogatásban részesült. A képviselő hozzátette, ezt a támogatási formát a kormány megszorító, pénzelvonó intézkedései ellenére sem szüntették meg, így idén újra igényelhették a szegedi családok ezt a pénzt. Augusztus 31-éig 6636 család 9800 gyermek után igényelte a 10-10 ezer forintot, az önkormányzat a beadási határidőt szeptember 15-éig meghosszabbította annak érdekében, hogy minél többen tudják benyújtani igényüket.

Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt elnöke hangsúlyozta, a kormány számára fontosabbak az oligarcháik, mint a magyar családok. Ezt mutatja az is, hogy atlétikai, valamint kézilabda csarnok épül több milliárd forintért, de az embereknek nem jut támogatás ebben a nehéz időben. Azzal is segíthetne a kormány, hogy az energiahordozók világpiaci árának csökkenését nem magának tartaná meg, hanem továbbítaná a családoknak, akinek így sokkal kevesebbet kellene fizetni az áramért, a gázért, a távfűtésért – tette hozzá a pártelnök.

A Magyar Szocialista Párt a saját eszközeivel próbál meg segíteni a rászorulóknak, ezért hozták létre a szolidaritási alapot, amelybe minden képviselő a fizetésének egy részét fizeti be. Ebbe az alapba összegyűlt pénzből 20 millió forint értékben vásároltak védőfelszereléseket és tisztítószereket különféle intézményeknek. Most pedig 10 millió forintból iskolaszerekkel támogatják a rászoruló családokat.

Az első tanszercsomag-osztás a Szőregi Kossuth Általános Iskola előtt volt, ahol Szabó Sándor és a körzet önkormányzati képviselője, Avramov András várta a gyerekeket a tanszercsomagokkal, akik füzeteket, radírt, színes ceruza készletet, radírt és tollat kaptak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MSZP Szabó Sándor tanévkezdés tanszer Tóth Bertalan
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés