Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. szeptember 1. 08:30

Németh István: Kiérlelt döntést hoztam a családom érdekében

Németh István távozik október elsejével a Szegedi Városkép és Piac Kft. éléről. Azt mondta, úgy érzi, elvégezte a feladatát, sokat dolgozott, keveset látta a családját. Most ezt pótolná.

Hirdetés

– Hat éve, 2014 októberében a város vezetésének kérésére vállaltam el a Szegedi Városkép Kft. és a Szegedi Vásár és Piac Üzemeltető Kft. irányítását, amely cégek összevonása volt az első feladatom. Ezt zökkenőmentesen megoldottuk a kollégáimmal, és 2015 júniusa óta Szegedi Városkép és Piac Kft.-ben folyik a munka két divízióban – kezdte Németh István.

Elmondása szerint a piacnál azonnali beavatkozásra volt szükség hat éve, mert veszteségesen működött. – Ez nem is csoda, hiszen tucatnyi túlárazott szerződése volt az önkormányzati cégnek különböző külső vállalkozásokkal. Ezeket felbontottuk, racionalizáltuk a piac gazdálkodását, és már az első évben nyereséget tudtunk realizálni. Nagy erőfeszítéseket tettünk annak érdekében is, hogy a piac a multikkal folytatott versenyben helyt tudjon állni. Olyan beruházásokat hajtottunk végre, ami a vásárlóknak és az itt árusítóknak is jobbá, kedveltebbé tette a piacot.

A Mars térre szervezett rendezvényeinkkel az volt a célunk, hogy a piacra csábítsuk a fiatalabb korosztályt és a családokat. Mindezt egy a korábbinál sokkal hangsúlyosabb marketingmunkával értük el. Ma már több mint 10 ezer követőnk van a Facebookon. Aki rendszeres piacjáró, az tudja, hogy a Mars téri piac igazi agórává, találkahellyé vált, és ami nagyon fontos, azóta is stabil gazdasági alapokon áll. Büszkén állíthatjuk, ma már a szegedi Mars téri piac az ország egyik legszebb és legjobban működő piaca

– hangsúlyozta Németh István.

– A piaccal szorosan együttműködő városkép divízióval az volt a célunk, hogy színesítsük, gazdagítsuk a szegedi rendezvénypalettát, hiszen Szeged fesztiválváros. Fontosnak tartottuk, hogy a szegediek és a városba látogatók az év minden szakában különleges és igényes rendezvényekkel találkozzanak. Az új programok mellett a hagyományos, nagy rendezvények is minden évben újdonsággal bővültek: a szegedi borfesztivál az ország legnagyobb és legnépszerűbb borfesztiváljává vált, és a bortér is felzárkózott a legkedveltebb boros események közé az elmúlt években.

A Dóm téri karácsonyi vásárnak új arculatot és hangulatot teremtettünk a fényfestéssel, a korcsolyapályával, a Széchenyi téren pedig az óriáskerékkel. Már a szegedi karácsony is országosan jegyzett rendezvény. Mindemellett több olyan új eseményt szerveztünk, amellyel új helyszíneket vontunk be. Hamar népszerűvé vált a Szent István téri télbúcsúztató vagy a TÖKéletes szombat és a Belváros utcáin és terein felbukkanó SzegedArt. A nyáresti térzenét több százan várták szombatonként. Hat éve még hét-nyolc, ma már húsznál is több rendezvényt szervez a városkép divízió

– sorolta Németh István.

– Úgy érzem, sikerült teljesítenem azokat a célokat, amelyeket magam elé tűztem, amikor elvállaltam a feladatot. A piac hét per hétben, vagyis folyamatosan működik. Akik ismernek, tudják, a hét minden napján kint voltam a piacon, ugyanígy a rendezvényeken is, nyitástól egészen a zárásig találkozhattak velem, sok kilométert mutatott ilyenkor a lépésszámlálóm. De mielőtt bárki azt hinné, panaszkodom, szó sincs róla. Nekem is jó volt látni, hogy milyen sok embernek hoztunk vidám órákat, napokat az életébe ezekkel a programokkal. Ilyenkor gyakran megállítottak, sokan csak mosolyogtak rám, voltak, akik megköszönték a munkánkat. Mert ez mindig csapatmunka volt. Hihetetlen elkötelezettek és munkabírók a kollégáim. De nekem a csapatmunkában is az a hitvallásom, hogy a jó „tábornok” nem azt mondja: „előre”, hanem azt, hogy „utánam”. Emiatt viszont keveset látott a családom. Már az év elején megfogalmazódott bennem: több időt szeretnék tölteni a családommal, annál is inkább, mert nagy örömömre megszületett az unokám, ami ugye, új feladatot is jelent. Itt tehát elvégeztem a feladatom, gondoltam, amikor kitört a koronavírus-járvány. Nem lett volna etikus, ha a rendkívüli helyzetben hagyom cserben a várost és a munkatársaimat. Mára valamelyest konszolidálódott a helyzet, én pedig meghoztam a kiérlelt döntést, amiről tájékoztattam Botka László polgármestert, akitől azt kértem, október elsejével közös megegyezéssel szüntessük meg a munkaviszonyomat. A polgármester meglepődött a döntésemen, de megértéssel fogadta, és megköszönte a munkám – mondta az igazgató.

Hogyan tovább? – Majd a magánszférában szeretném folytatni a pályafutásomat, de most a családom az első, minél több időt szeretnék tölteni az unokámmal. Azt gondolom, tudom hasznosítani a harmincöt éves vezetői tapasztalatomat, amelynek jelentős része a privát szférához kötődött, állok majd az új kihívások elé – mondta Németh István.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Németh István Szegedi Városkép és Piac Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés