Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hogy a Tisza valóban Szeged főutcája legyen – átadták az úszóművet, pedig kétszer is ellenállt!
Szegeden 2020. augusztus 31. 13:49

Hogy a Tisza valóban Szeged főutcája legyen – átadták az úszóművet, pedig kétszer is ellenállt!

Képriport
A szlogenből egyre inkább valóság lesz, és ehhez most egy újabb lépéssel került közelebb Szeged azzal, hogy átadták a Partfürdő új úszóművét. A turisztikai célú pályázat legnagyobb nyertesei alighanem a helyiek lesznek. Remek találkahellyel lett gazdagabb a város.

Hirdetés

– Fontos projekt végén vagyunk. Ahhoz, hogy a Tisza valóban Szeged főutcája legyen fejlesztések és attrakciók szükségesek – mondta el Partfürdő hétfőn délelőtt átadott úszómű avatásán Nagy Sándor, városfejlesztésért felelős alpolgármester.

Emlékeztetett rá, hogy egy turisztikai célú, összesen 300 millió forintos pályázat lezárása történik meg a tiszai úszómű átadásával. Közel féléve az ehhez a fejlesztéshez tartozó parti beruházások már elkészültek. A most átadott úszómű 187 millió forintból készült el, és ennek eredményeként 300 négyzetméteres vízi pihenőhellyel gazdagodott a város, amelyhez egy kishajó kikötő is tartozik.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Az új létesítményt a folyón evezők és motorcsónakosok vehetik igénybe, és mellettük mindazok, akik egy pohár ital, egy tál étel mellett élvezni szeretnék a folyó közvetlen közelségét. Szolgáltatásbővítést szolgál a Partfürdő fejlesztése – tette hozzá az elmondottakhoz Nagy Sándor alpolgármester, aki kitért arra is, hogy az idén nyáron első alkalommal megrendezett rakparti hétvégékkel is a Tisza városi élet gyakorolt fontosságát kívánták hangsúlyozni az önkormányzat.

Ez az első olyan fejlesztés a Partfürdőn, amely nem a szárazföldön valósul meg – mondta el Jávorszky Iván, a Partfürdőt üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetője, aki reményét fejezte ki, hogy a szegediek gyorsan felfedezik és megkedvelik az új úszóművet, amelynek kivitelezője a Tiszayacht Kft. volt. Az új úszómű az első ilyen műtárgy az újszegedi oldalon.

Nagy Sándor, Jávorszky Iván és Csúri László, a Tiszayacht ügyvezetője hajós szokásoknak megfelelően egy üveg pezsgőt loccsantott szét az úszómű oldalán. A produkció harmadszorra sikerült, de sikerült.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Jávorszky Iván Nagy Sándor partfürdő Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Tisza
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés