Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. augusztus 29. 13:12

Baktói csomópont: vége a terelésnek a 47-esen

Képriport
Már át lehet hajtani a kereszteződésen, ami az eddigieknél gyorsabbá és sokkal biztonságosabbá teszi a közlekedést a 47-es úton: a ki- és a bevezető forgalmat könnyebb elvezetni és sokat javul Baktó és Újpetőfitelep kapcsolata a főúttal.

Hirdetés

– Optimizmus tölt el azzal kapcsolatosan, amit látok. A vállalt határidők teljesíthetőek és a legfontosabb, hogy most már zavartalanul használható a 47-es út városi szakasza – mondta Szécsényi Rózsa gazdasági alpolgármester azon a szombati területbejáráson, amelyre Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus ügyvezetője kísérte el.

Eddig rengeteg gondot okozott, hogy a 47-es út óriási városba be- és kivezető forgalma miatt a Baktói és Ladvánszky utcákról, valamint néhány közeli utcáról rendkívül nehezen lehetett felhajtani a főútra, különösen csúcsforgalom idején.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Ezért döntött úgy Szeged, hogy egy új csomóponttal orvosolja ezt a gondot. Az elmúlt hetekben a városból kimenő forgalmat egy szakaszon a szervizútra terelték, ám ez mára megszűnt. Mint Csanádi Zoltán elmondta: egyelőre zsákutca a Baktói utca, arról se fel, se lehajtani nem lehet a 47-es útra, de hamarosan jobbra kisívben ez már lehetővé válik.

A Ladvánszky utca forgalma is zavartalan. Mindkét irányból lekanyarodhatnak rá a járművek. Egy nagyobb beavatkozás még hátra van. A Diadal utcánál a szervizút szintjét megemelik és közelítik a 47-es út szintjéhez. A Diadal utcán egyelőre nem lehet a 47-es és a szervizút felől ráfordulni.

Új jelzőlámpákat kap a csomópont, amelyeket kamerákkal szerelnek fel, ezek folyamatosan figyelik a 47-es út forgalmát. A forgalomfigyelős közlekedési lámpákkal biztosítják hamarosan, hogy mindenkor optimális időben és időre szakítsák meg a főút forgalmát.

– Az eddigieknél sokkal biztonságosabb lesz a kerékpárosok és a gyalogosok áthaladása a 47-es úton a baktói-csomópontnál – tájékoztatta a helyszínen Szécsényi Rózsa alpolgármestert Csanádi Zoltán.

További két-három hónap szükséges, hogy valamennyi hátralévő munkával végezzenek a kivitelezők. Szegélyek elkészítése, aszfaltozás, az új közlekedési lámpák beüzemelése és az útburkolati jelek felfestése – ez van még hátra, de haladni már lehet az új csomópontban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 47-es út Baktó Csanádi Zoltán Szécsényi Rózsa Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Újpetőfitelep útfelújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés