Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 28. 21:52

Első fokon elmeszelte a bíróság a gödi polgármester felfüggesztését

Július 31-én döntött úgy a gödi képviselő-testület, hogy felfüggesztik Balogh Csaba momentumos polgármestert, amiről most a bíróság nem jogerősen kimondta: törvénytelenül.

Hirdetés
Hirdetés

A gödi településvezetőt egyébként a fideszes, az LMP-s és a DK-s képviselők együtt szavazva függesztették fel. Szeptember 11-éig tartott volna a felfüggesztés, amit augusztus 12-én hosszabbítottak meg 30 napra.

Baloghék azzal érveltek: egyrészt a polgármester nem akadályozta a fegyelmi vizsgálatot, tehát nem kellett volna felfüggeszteni, másrészt úgy szavaztak a függesztéséről, hogy az ellene indult fegyelmi vizsgálat még le sem zárult.

A bíróság most első fokon visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a felfüggesztésről szóló határozatot.

Balogh a Mércének azt mondta, most át kell néznie a felfüggesztése idején hozott döntéseket, amiket az LMP-s alpolgármester írt alé, és egyenként jóvá kell hagynia vagy el kell utasítsa azokat. Ezek a döntések érintik a gödi Samsung-gyár bővítését is, amit a helyiek nem akarnak.

Gödön az ellenzékiek azután engedték el egymás kezét, hogy a kormány a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre hivatkozva elvette a Samsung-gyár területét, hogy azon a helyiek többségének akaratával szembe menve, támogassa a bővítést. A kormány arra hivatkozik, hogy a bővítés nemzetgazdasági érdek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Csaba Göd

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés