Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. augusztus 28. 19:59

Közösség a közösségben, avagy szabadtéri mozi két estén át a Zápor-tónál

Képriport
Pénteken este az Üvegtigris, szombaton a Macskafogó című filmet vetítették és vetítik le Tarjánban, a Zápor-tónál. A szabadtéri filmvetítések tavaly kezdődtek Szegeden, és most folytatódnak a két magyar klasszikussal.

Hirdetés

Egy uniós pályázatnak köszönhetően – Közösség a közösségben elnevezéssel – vetítenek egész estés filmeket péntek és szombat este a Zápor-tónál. Korábban a Szeged Városért Közösségért Közalapítvány pályázott és nyert az említett EU-s pályázaton.

A nyertes közalapítvány előbb felmérte, milyen kulturális, egészségmegőrző, sport, bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági programokra volna a helyieknek a legnagyobb szüksége. Ezek eredménye alapján szervezik a programokat.

– A pénteki és a szombati filmvetítéseket e felmérések eredményeként szervezték meg – mondta el hírportálunknak Tóth Károly, Északi városrész és Makkosház önkormányzati képviselője. A nyertes pályázatból elnyert összegből 2018 óta szerveznek különböző programokat, és mint megtudtuk, a pályázat 2022. június 30-án zárul. Tóth Károly azt is jelezte: a Tarjáni Információs pont szintén ennek a pályázatnak köszönhetően szeptember és december között közel negyven programot szervez civilszervezeteknek és nyugdíjaskluboknak.

Ezúttal is bőven volt, aki a szabadtéri filmnézést választotta a lakás helyett (fotók: Iványi Aurél)

Ennél azonban most sokkal fontosabb, hogy két magyar filmklasszikus nézhetnek meg ingyenes szabadtéri program keretében a helyiek. Tarján önkormányzati képviselője, Mészáros Tamás érdeklődésünkre elmondta:

tavaly bebizonyosodott, hogy népszerűek a filmvetítések, szeretik az ilyen jellegű közösségi eseményeket a szegediek. 

A 2001-ben elkészült Üvegtigris, Rudolf Péter és Kapitány Iván filmje óriási közönség kedvencnek számít. Lali (Rudolf Péter), Gaben (Reviczky Gábor), Róka (Gáspár Sándor), Cingár (Szarvas József), Csoki (Csuha Imre) és Sanyi (Horváth Lajos Ottó) történetének fénye a bemutatás óta eltelt közel húsz éve alatt semmit nem kopott. 

Ugyanez mondható el Ternovszky Béla 1986-ban bemutatott Macskafogójáról, amelynek forgatókönyvét a zseniális Nepp József készítette. 

Mozi a szabad ég alatt, a Zápor-tónál, gyönyörű nyári estén, estéken.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: filmvetítés Tarján Zápor-tó Mészáros Tamás Tóth Károly
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés