Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Koronavírus: szigorítják a külföldiek belépését, az állam ezután sem fizeti a hazatérő magyarok tesztjeit
Túl a városon 2020. augusztus 28. 17:05

Koronavírus: szigorítják a külföldiek belépését, az állam ezután sem fizeti a hazatérő magyarok tesztjeit

Szigorúbb járványügyi intézkedések jönnek, néhány kivétellel gyakorlatilag szinte teljes határzárat vezet be Magyarország.

Hirdetés

A legfontosabb döntések között szerepel, hogy

  • külföldiek csak indokolt esetben jöhetnek Magyarországra

  • az országot ezzel együtt el lehet hagyni, de szigorú szabályok lesznek ezentúl: hazatéréskor két hét karantén vagy két negatív teszt (legalább két nap különbséggel) kell ahhoz, hogy valaki elhagyhassa a karantént.

  • Csak magyarországi tesztet fogadnak el, külföldieket nem.

A külföldről érkező magyar állampolgároknak az állam augusztus 1-je óta és ezután sem vállalja át a koronavírus-tesztek költségét. Ha kontaktkutatás miatt kell tesztet csinálni, azt az állam kifizeti.

Gulyás Gergely a színkódokról azt mondta: mostantól Magyarország zöld, minden más ország vörös.

Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás azt mondta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajánlása nem tiltja, de nem is ajánlja a nagy tanévnyitókat. Iskolánként lehet majd mérlegelni, hogy egyes intézményt be kell-e zárni majd vagy sem. Gulyás szerint nem várt módon, jól vizsgázott az online oktatás, de az interneten keresztül nem lehet nevelni, ezért kell kinyitni az iskolákat.

Az idősek vásárlási idősávját egyelőre nem vezetik vissza, legalább egy hónapig maradnak a most meghozott intézkedések. Augusztus 29-én, szombat reggel az operatív törzs hoz még részletszabályokat.

Gulyás Gergely bejelentette: 50 lélegeztetőgépet küldenek Ukrajnába, azon belül Kárpátaljára.

A Bayern München és Sevilla közötti Szuperkupa-döntőt 21 ezer néző előtt megtarthatják a 65 ezres Puskás Arénában, de a szurkolóknak valószínűleg két negatív tesztet biztosan produkálniuk kell ahhoz, hogy belépjenek az országa, és a reptérről azonnal a stadionba viszik majd őket. Gulyás azt még nem tudta megmondani, hogy miként határozzák majd meg a többi szabályt, erről a Magyar Labdarúgó Szövetség az Európai Labdarúgó Szövetséggel egyeztet.

Gulyás Gergely azt is elmondta, a maszkviselést ezután szigorúbban ellenőrzik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gulyás Gergely járvány Kormányinfó koronavírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés