Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. augusztus 28. 12:00

Vasárnap este visszakapják a szegediek a Csillag teret

Képriport
A kivitelező tartva a szoros határidőt, vasárnap éjszaka adja át a forgalomnak a Csillagtéri csomópontot és a környéken az ehhez kapcsolódó beruházásokat. A tömegközlekedés hétfő indulhat meg a város egyik legforgalmasabb csomópontján.

Hirdetés

Ezen a nyáron több tucatnyi helyen folytak és folynak városszerte útfelújítási munkák, és ezek összértéke eléri a több százmillió forintot. Ezek közül legjelentősebbek a Csillag teret érintő munkálatok. Ezúton is szeretném megköszönni több tízezer szegedi türelmét – fogalmazott Botka László polgármester, amikor délelőtt a helyszínen tekintette meg a kivitelezést.

Rögtönzött beszédében elmondta, hogy a teljes itteni beruházás 360 millió forintba kerül, amelyből 120 milliót az önkormányzat biztosít, míg a fennmaradó részt uniós pályázaton nyerte el a város.

Közel 11 ezer négyzetméteren újul meg az Csillag téren és a hozzákapcsolódó utakon az aszfaltburkolat, 18 új lámpatestet helyeznek el, 48 fát ültetnek, több szakaszon új kerékpárút épült

– sorolta a beruházás eredményeit a városvezető, aki első kézből kapott tájékoztatást a kivitelező cég, a Délút Kft. vezetőitől a beruházás pillanatnyi állásáról.

Nyitóképünkre kattintva nézzék meg Iványi Aurél képei segítségével, hogy áll most a felújítás

A legfontosabb tudnivalók tehát: augusztus 31-étől a kétirányú forgalom visszakapja a Csillag teret, a Budapest körutat, a Kereszttöltés utcát és a Szilléri sugárutat. A Lugas utcán még zajlanak a töltésépítési munkák, így ott váltakozó irányú forgalomra – nappal jelzőőrös, éjszaka jelzőlámpás – kell készülniük a közlekedőknek.

Botka László hangsúlyozta, hogy a Csillag téren már vasárnap éjszaka megindulhat a forgalom, a tömegközlekedés pedig hétfőn kora reggeltől veheti birtokba újból a területet. A munkák teljesen itt sem érnek véget, mert az útjelek felfestése és a környező felületek tereprendezései munkái még hátra vannak. 

A környéken a közlekedéskorszerűsítési munkák nem fejeződnek be. Hamarosan kezdődik a Víztorony tér megállójának átépítése, de a forgalom elől nem zárják le a teret. Jó hír, hogy a Retek utca és a Szamos utcai kereszteződésben a megállóhelyek öbleiben zajló munkák nem korlátozzák a forgalmat. Idekapcsolódik, hogy ebben a csomópontban hamarosan vízgerinc-kiváltási munkálatok kezdődnek, aminek pontos időpontja egyelőre nem ismert. Az azonban biztos, hogy ez időszakonként forgalomkorlátozással jár együtt. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Csillag tér felújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés