Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Európa-liga: a Fehérvár és a Honvéd nyögvenyelősen ment tovább, a Felcsútot nagyon lerendezték
Ziccer 2020. augusztus 27. 23:30

Európa-liga: a Fehérvár és a Honvéd nyögvenyelősen ment tovább, a Felcsútot nagyon lerendezték

A koronavírusos játékosok hiánya miatt sok jóra nem számíthatott a svéd Hammarby ellen a felcsúti kurzuscsapat, a Puskás Akadémia, a másik kurzuscsapat, a Fehérvár csak tizenegyesekkel győzött az ír Bohemian otthonában, a Honvéd is megszenvedett a sokkal gyengébb finn Turkuval.

Hirdetés

A Ferencváros bravúros győzelme után a Bajnokok Ligájában, ma az Európa-ligában finoman szólva is idény eleji formában játszottak a magyar csapatok.

MOL Fehérvár FC–Bohemian 1–1 (1–1; tizenegyesekkel: 5–3)

A Fehérvár jó eséllyel várta az írek elleni találkozót, a Transfermarkt szerint 16 millió 680 ezer euró összértékű fehérvári keret ellen egy lelkes, de nem túl komoly ellenfél, az ír Bohemian lépett pályára. Az ír bajnokság a magyarnál is gyengébb, de ez érthető, hiszen kis túlzással, aki ott egyeneset tud rúgni a labdába, az Angliában vagy Skóciában játszik.

A Fehérvárnak így sem sikerült a rendes játékidőben nyernie: a 22. percben jól rájuk ijesztettek az írek, miután a kanadai Twardek passzából az ír Ward megszerezte a vezetést.

Sokáig nem kellett izgulni, a Fehérvárra hazatérő Nikolics tizenegyesből lőtt gólt, ezzel egyenlített a magyar csapat. Innentől azt vártuk, hogy jön a többi Videoton-gól, helyzetek voltak, de a gól nem jött. Egészen a tizenegyespárbajig, ahol a Fehérvár végül 4-2-re nyert, és továbbment, még ha ólomlábakon is.

Hammarby–Puskás Akadémia FC 3–0 (2–0)

Sokkal nehezebb dolga volt a felcsúti Puskás Akadémiának, ami több játékosát is nélkülözte a koronavírus miatt, így az NB III-as csapatból kellett felhozni 20 év körüli, saját nevelésű magyar játékosokat. Ennek meg is lett az eredménye: a Hammarby, ami a játékoskeretet figyelembe véve egy hajszállal egyébként is erősebbnek látszott (10 millió 680 ezer eurós összérték Felcsúton, 13 millió 450 ezer euró Stockholmban), simán nyert.

Khalili már a 14. percben megszerezte a vezetést a svédeknek, majd Bojanic a 32. percben ráduplázott, jelezve, hogy a felcsútiak ne is reménykedjenek. Az első félidőben felbillent a pálya a hazaiaknak: 68 százalékos labdabirtoklás mellett sokkal több helyzetet is kidolgoztak.

A felcsútiak első kapura lövésére a 62. percig kellett várni, ekkor Kiss Tamás 24-ről pörkölte rá, de Ousted kapus egy robinzonáddal hárított.

A svédek tovább nyomtak, a 77. percben a 21-szeres svéd válogatott Kačaniklić is beállt a meccsbe egy laza testgyakorlásra. A 85. percben nem ő, hanem Paulinho lötte ki a bal fölsőt a 16-os csücskéről, ezzel 3-0 oda. A felcsúti csapat amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan búcsúzott is az európai labdarúgástól. Marad tehát az NB I.

Budapest Honvéd Inter Turku 1–1 (hosszabbításban 2–1, a szünetben: 0–0)

Késő este, 21 órakor kezdődött a Budapest Honvéd találkozója az Inter Turkuval. A kispestiek összértéke 8 millió 480 ezer euró, a Turku nagyjából egy NB II-es csapat szintjén áll a maga a játékosok 2 millió 850 ezer eurós összértékével.

A kispestiek formájáról mindent elmond, hogy az első félidőt 3 lövéssel zárták, ebből 1 ment kapura, de az sem lett gól. A finnek 5 próbálkozásból 2-szer találtak kaput, de Tujvel a helyén volt.

A második játékrészben jobban csipkedte magát Puskás Ferenc egykori nevelőegyesülete: Lovric a 61. percben nagy helyzetben mellé lőtt, majd Mezgrani a 80. percben a kapufát találta el.

A 90. percben jött a gól Traore talált be. Már épp örült volna a továbbjutásnak a Honvéd, amikor a 89. percben beállt Lilliu 17-ről kilőtte a jobb alsó sarkot. Jöhetett a hosszabbítás, ahol ismét Traore került nagy helyzetbe, de nem ő, hanem végül a finnek védője, Jusso Hämäläinenről ment be a labda, öngól, 2–1.

(Timo Furuholm [kékben] és Batik Bence csatázik a Honvéd-Turku Európa-liga selejtezőn; fotó: MTI/Illyés Tibor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európa Liga labdarúgás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés