Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Már építik a Tisza-parton az első Szegedi Vízi Színház nézőterét és színpadát
Művház 2020. augusztus 27. 15:23

Már építik a Tisza-parton az első Szegedi Vízi Színház nézőterét és színpadát

Képriport
Nyolc nap múlva, szeptember 4-én este lesz az első előadás, de már javában dolgoznak a Tisza-parton, hogy időben elkészüljön az idén debütáló Szegedi Vízi Színház színpada és nézőtere.

Hirdetés

Egy hét alatt összesen tizenkét – közöttük több ingyenes – eladást is láthatnak majd a szegediek a Huszár Mátyás rakparton.

Valójában ez lenne a 18. Szegedi Várjátékok, de a vár régészeti feltárása és a Stefánia felújítása lehetetlenné tette, hogy a megszokott helyen rendezzék meg a hagyományos eseményt, ezért választották a szervezők a Tisza-partot, és nevezték át a rendezvényt Szegedi Vízi Színháznak.

Szeptember első hétvégéje a gyerekeké lesz: ingyenes bábelőadásokkal és zenés mesejátékkal várják őket. Vasárnap este pedig a Szeged táncegyüttes szórakoztatja majd az érdeklődőket.

Kattintson fönti képünkre, és vegye észre a horgászt is a képeken Szabó Luca galériájában!

A fesztiválprogram egyetlen bemutatóját, Szabó Magda Abigél című ifjúsági előadását szeptember 11-én, pénteken este láthatják a nézők. Az előadás érdekessége, hogy nem felnőtt színészekkel, hanem a regényben eredetileg is szereplő, 15-16 éves fiatalokkal állítják színpadra a darabot.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Huszár Mátyás rakpart szegedi vízi színház színház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés