• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Itt már az ima sem segített! DVSC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3–0 (0–0)
Ziccer 2020. augusztus 26. 20:13

Itt már az ima sem segített! DVSC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3–0 (0–0)

Nehéz helyzetben lépett pályára a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, hisz az elmúlt öt fordulóban még egyszer sem tudta győztesen elhagyni a pályát. Most pedig az NBI-be mindenképpen visszakerülni akaró DVSC otthonában kellett volna valamit legalább pontot szerezni. Nem sikerült!

Hirdetés
Hirdetés

Több mint 3 ezer néző előtt léptek a pályára a csapatok. A DVSC lépett fel támadólag, az első szögletükre a 4. percig kellett várni. Inkább a pálya közepén folyt a kiegyenlített játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Két gyors hazai szöglet után, egy bravúros kapus teljesítményre volt szükség, hogy érintetlen maradjon a szegedi kapu. Varga Bence hatalmas bravúrral tolta kapufára Tischler közeli fejesét.

Továbbra is a DVSC játszott veszélyesebben, először Szécsi lőtt egy kicsivel fölé, majd Bódi a kapufát találta telibe, úgy 20 méterről.

Végre a szegedi csapat is eljutott a hazaiak kapujáig, igaz csak egy szögletre futotta. Felpörgött a vendég együttes, a 33. percben Germán a 16-oson belül kétszer is kapura lőhetett, de Zöldesi a másodikat már szögletre ütötte. Tulajdonképpen ziccer maradt ki.

Ezt követően mindkét kapu veszélybe került, de gól nem esett, szögletekig jutottak a csapatok.

A 39. percben a debreceni támadó egy az egyben vihette Varga kapuára a labdát, de mielőtt nagyobb baj történhetett volna, a bíró lest fújt és így meg is akadt a támadás.

Az első félidő egy szegedi sárgával ér véget, amelyet Jovanovic kapott, aki a középpályán szabálytalankodott.

Összességében az első 45 percben a szegedi csapat jól tartotta magát, a Debrecen nem tudta érvényesíteni az akaratát így 0-0-lal vonultak a csapatok szünetre.

A második félidőt egy szegedi helyzettel kezdődött, majd a hazai gárda szabadrúgáshoz jutott, ami centikkel kerülte el a Varga kapuját.

Az 56. percben jött a hidegzuhany, egy baloldali debreceni támadás végén a beadásra Bárány Donát érkezett középen és megszerezte a vezetést a DVSC-nek (1-0)

Az Akadémia csak egy szöglettel tudott a gólra válaszolni, azonban 7 perc múlva ismét a hazai szurkolók örülhettek.

Ferenczi a bal alsó sarkot célozta meg és el is találta, így 2-0-ra alakította az eredményt.

Dobos Barna cserével próbálja meg felrázni a szegedi támadójátékot, ezért Dobos Áron helyére Takács Tamást küldi be, akinek alig 20 perce maradt valami csodára. Vagy legalább a szépítésre.

Röviddel utána még két cserét jegyezhettünk fel, a szegedi csapatba Simon helyett Dobronkay lépett pályára, a Lokiban pedig Tischler helyére Varga állt be.

Dobronkay gyorsan bemutatkozott, egymás után két szögletet is kiharcolt. A másodikat követően Takács került a földre, de a bíró sípja néma maradt.

A vége előtt 10 perccel újabb szegedi csere, Jovanovic helyett Gréczi Márton kapott lehetőséget.

A Loki robogott tovább, a 81. percben Baráth lőtt kapura, lövése Szilvásin irányt változtatott, Vargának esélye sem volt. (3-0)

Azért nem adta fel teljesen a Szeged, Oláh próbálkozott messziről, de a laposan középre menő lövését Zöldesi könnyen fogta.

A Loki a negyedik találatért hajtott, először egy debreceni szabadrúgás akadt el a sorfalban, majd Varga Kevin tette próbára névrokonát, Varga Bencét. A debreceni játékos a 16-oson belülről vette célba a szegedi kaput, azonban a vendég kapus nagyot védett.

Az utolsó percben újra a két Varga tette próbára egymást megint és ismét a szegedi hálóőr került ki győztessen az összecsapásról. De ez csak szépségtapasz, hisz a mérkőzést 3-0-ra megnyerte a DVSC, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia újra vereséget szenvedett.

A folytatás vasárnap a Siófok ellen Szegeden. Talán van remény egy győzelemre, hisz a Balaton parti együttes csak pár hellyel van előrébb (14.) és összesen 4 pontot szereztek eddig.

DVSC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia Budaörs 3–0 (0–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion 3380 néző. Játékvezető: Antal Péter.
DVSC: Zöldesi, Kinyik, Szatmári, Ferenczi, Bárány, Bényei (Baráth, 63.), Poór, Bódi, Tischler (Varga 68.), Kundák (Sós, szünetben), Szécsi
Vezetőedző: Kondás Elemér
Szeged: Varga B. Ódor, Szilvási, Moga, Mohl, Oláh, Simon (Dobronoky, 68.), Jovanovic (Gréczi, 79.), Germán, Varga Sz., Dobos Á. (Takács, 68.)
Vezetőedző: Dr. Dobos Barna
Gólszerzők: Bárány Donát (56.), Ferenczi (63.), Baráth (81.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DVSC labdarúgás Szeged-Csanád Grosics Akadémia