Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Már szeptember elején számíthatnak a szegedi nyugdíjasok az időskorúak támogatására
Szegeden 2020. augusztus 25. 19:48

Már szeptember elején számíthatnak a szegedi nyugdíjasok az időskorúak támogatására

A járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzet ellenére az idén  is számíthatnak a szegedi nyugdíjasok az önkormányzat 10 ezer forintos támogatására. Erről a napokban levélben is értesítették a több mint 34 ezer érintettet. A támogatás alanyi jogon jár, nem kell külön kérni. A pénzt szeptember első két hetében a postások fogják kézbesíteni.

Hirdetés

Botka László polgármester tavaly május elsején, a megszépült újszegedi liget átadásakor jelentette be: a dinamikusan fejlődő szegedi gazdaság szereplőinek adóbefizetései lehetővé teszik két új – a nyugdíjasokat és a gyermekes családokat segítő – önkormányzati támogatás bevezetését Szegeden. 

Az Idősek világnapjához, október elsejéhez kötődően több, mint 34 ezer szegedi nyugdíjas alanyi jogon, kérelem nélkül 10 ezer forintot kap a várostól. A támogatás feltétele az állandó szegedi lakcím és az életvitelszerű itt tartózkodás. 

– Tavaly összesen 34 ezer 861 szegedi nyugdíjas kapta meg a támogatást – tudtuk meg Novkov Veszelinkától, az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Irodájának vezetőjétől.

Akárcsak tavaly, az idén a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiadott hivatalos lista alapján utalja a listában szereplő szegedi nyugdíjasoknak lakcímükre a támogatást a város. Aki eddig a határidőig ment öregségi nyugdíjba, vagy választotta a nők kedvezményes nyugdíjazását, az automatikusan megkapja a tízezer forintot.

– Azoknak is jár a támogatás, akik november 30-ig vonulnak majd nyugdíjba, de nekik egyedi kérelmet kell benyújtaniuk az önkormányzathoz, hiszen róluk nem tud még információt adni a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság – mondta el Novkov Veszelinka.

Jó tudni, hogy az életvitelszerű szegedi tartózkodás azért is fontos feltétel, mert az itteni lakcímre utalja az önkormányzat a támogatást, aki pedig nem tartózkodik rendszeresen a bejelentett lakcímén, ahhoz nem tud majd eljutni a segítség.

Bár a támogatás az Idősek világnapjához, október elsejéhez kötődik, az önkormányzat az idén is már korábban, szeptember első két hetében ki fogja postázni a tízezer forintos támogatásokat.
A városi költségvetésben az idén is 350 millió forintot különítettek el az időskorúak támogatására. A beiskolázási támogatással együtt összesen félmilliárd forintot fordít idén is Szeged erre a két támogatási formára.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: önkormányzat támogatás tízezer forint
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés