Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Magas kitüntetést kapott Özvegy Judit, aki a győztes szegedi diákokat vezette tavaly a robotépítő világversenyen
Szegeden 2020. augusztus 25. 13:37

Magas kitüntetést kapott Özvegy Judit, aki a győztes szegedi diákokat vezette tavaly a robotépítő világversenyen

Bonis Bona-díjjal ismerték el a szegedi tanár tehetséggondozó munkáját. A kitüntetést Budapesten vette át.

Hirdetés

A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat 2013 óta adják a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak. A díj elnevezése a „Bonis bona discere”, vagyis „Jótól jót tanulni” latin közmondásból származik. A díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket.

Idén heten kaptak életműdíjat, és elismerést vehetett át ötven tehetséggondozó, -fejlesztő és -segítő szakember, köztük Özvegy Judit szegedi tanár.

Tavaly nagy sikert aratott vakvezető robotkutyájával Dániában, a World Robot Olympiad világdöntőjében az a szegedi csapat, aminek Özvegy Judit, az SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium pedagógusa volt a vezetője. A szegedi diákok megnyerték a versenyt. 

A csapat tagja volt a 8 éves Manai Delal és Kaszás Tamás – akiknek Özvegy Judit az osztályfőnöke –, valamint a 9 éves Scurrah Linda.

A verseny után Szegeden a diákok azt is megmutatták a Szeged.hu-nak, hogyan működik a vakvezető robotkutya.

Másokat is elismertek

A mostani budapesti díjátadón életműdíjat kapott Bencze Mihály, a bukaresti Ady Endre Líceum igazgatója, Csörgő Terézia, a Lehel vezér Gimnázium volt tanára, Radnai Gyula, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára, Horváth Gábor, a Piarista Gimnázium tanára, Sipos Ferenc Tibor, a soproni Petőfi-iskola igazgatója, Fábry György, az Agrártudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának volt tanára és Kraszna László, a Snétberger Zenei Tehetség Központ egykori tanára.

Átadták a Tehetségbarát önkormányzat-díjat is, amit idén Budakeszi, Zalaegerszeg, Biatorbágy, Zirc, Kaposvár és Páty önkormányzata kapott meg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: diákok díj kitüntetés kutya pedagógus robot robotika tanár vakvezető
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés