Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 24. 17:40

Német orvosok megerősítették: megmérgezték Alekszej Navalnijt

A berlini Charité kórház orvosai független laboratóriumi vizsgálatok eredményeire hivatkozva állítják, megmérgezték az orosz ellenzéki politikust.

Hirdetés

Navalnij továbbra is kómában van, ez az első hivatalos jelentés arról, megmérgezték. Koradélután, Steffen Seibert, a német szövetségi kormány szóvivője, az orosz MTVA, az RT érdeklődésére azt mondta

„a gyanú nem arra irányul, hogy Navalnij úr súlyos mérgezést okozott saját magának, hanem arra, hogy valaki súlyosan megmérgezte, amire sajnálatos módon van néhány példa a közelmúlt orosz történelmében”.

A The Washington Post azt írja, az orvosok most azt közölték, a laboratóriumi vizsgálatok szerint idegméreggel próbálták megölni Navalnijt. Az ellenzéki politikust továbbra is mesterséges kómában tartják. Orvosai szerint teljesen sosem fog felépülni, a méreg maradandó károsodásokat okozott neki, ezekre élete végéig gyógyszereket kell szednie.

A kómában lévő orosz politikus védelméről a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) gondoskodik.

Ismert, Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legismertebb bírálója még csütörtökön ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában, és hazafelé, Moszkvába repülve lett rosszul a repülőgépen. A gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban, a 44 éves politikust az ottani kórházba szállították. Családtagjai és munkatársai azt gyanítják, megmérgezték, de az orosz orvosok ezt határozottan tagadták. Szombat hajnalban a Cinema for Peace nevű magánalapítvány szervezésében, az orosz orvosok beleegyezésével Berlinbe szállították.A berlini Charité kórház orvosai független laboratóriumi vizsgálatok eredményeire hivatkozva állítják, megmérgezték az orosz ellenzéki politikust.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Alekszej Navalnij Berlin mérgezés Moszkva Németország Oroszország Vlagyimir Putyin
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés