Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Még három hétig lehet igényelni a beiskolázási támogatást, aki nem kéri időben, elveszíti
Szegeden 2020. augusztus 24. 15:59

Még három hétig lehet igényelni a beiskolázási támogatást, aki nem kéri időben, elveszíti

Szeptember 15-ig még be lehet nyújtani azokat a kérelmeket, amelyek alapján minden szegedi lakhelyű és itt élő általános iskolai tanuló 10 ezer forint beiskolázási támogatást kap. Eddig közel hatezer család igényelte a város iskolakezdéshez nyújtott segítségét, a többieket most levélben figyelmeztették, hamarosan lejár a határidő.

Hirdetés

Tavaly lehetett először igénybe venni ezt az önkormányzati támogatást, és már első alkalommal is hatalmas volt az érdeklődés – mondta Novkov Veszelinka az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Irodájának vezetője.

Ez annyit jelent, hogy nagyjából 11 ezer jogosult közül 9462-en kaptak iskolakezdési támogatást, összesen 7055 családon tudott így segíteni az önkormányzat.

Az idén augusztus 19-ig 5994 család adott be kérelmet, összesen 8092 gyermek után igényelték az iskolakezdési támogatást.

Ahhoz, hogy idén is minél többet igénybe tudják venni, a három hét múlva lejáró határidőig még be kell nyújtaniuk az igénylést, a határidő elmulasztása ugyanis jogvesztő hatályú, azaz később már nem igényelhetik a támogatást.

– Annak az ezerszáz családnak, akik tavaly adtak be kérelmet, de az idén még nem, levelet küldtünk, mellékelve egy nyomtatványt, amit kitöltve csak vissza kell küldeniük.

Az igénylések háromnegyede azonban tavaly és az idén is online érkezett az ügyfélkapunk keresztül, és most, hogy a járványhelyzet ezt továbbra is indokolja, arra kérik a családokat, hogy aki csak teheti, részesítse előnyben az internetes megoldást. Ezt az önkormányzat weboldalán megtehetik, de a nyomtatványok az önkormányzat ügyfélszolgálatán továbbra is beszerezhetők papír alapon.

Novkov Veszelinka kiemelte azt is, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzet ellenére is rendelkezésre áll a teljes összeg, azaz idén is 100 millió forintot különítettek el erre a célra.

Megtudtuk, az első kifizetések augusztus 10-én már meg is történtek, azóta pedig folyamatosan utalják az időközben beérkezett kérelmekre is. A támogatások zömét folyószámlára utalták tavaly, és ez a tendencia az idén is.

A támogatásra jogosult családokat arra kérik, ne várjanak az utolsó pillanatig, mert a kérelmek feldolgozása időbe telik.

Fontos tudni, hogy azok is kaphatnak támogatást, akik nem szegedi iskolába járnak, de itt van az állandó lakhelyük és életvitelszerűen a városban élnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: iskolakezdési támogatás önkormányzat támogatás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés