Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 24. 15:33 Forrás: mti

Koronavírus - Biztonságos tanévkezdést szorgalmaz az LMP

Biztonságos tanévkezdést, a koronavírus elleni védekezés iskolai szabályainak egyértelműsítését, a kockázatok minimalizálását szorgalmazta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján pártja nevében Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára.

Hirdetés

A területet érintő protokollok nem teljesen kidolgozottak, sok esetben ellentmondanak egymásnak - mondta.

Az ellenzéki politikus a digitális oktatás továbbfejlesztését is szorgalmazta, kiemelve a hátrányos helyzetű diákok problémáját, akiknél gyakran nincsen otthon számítógép, amellyel tanulhatnának; azt sürgette, hogy ezekkel a fiatalokkal külön foglalkozzanak a tanárok, pedagógiai asszisztensek.

Kifogásolta a pedagógusok bérezésének színvonalát, emelést sürgetve, valamint azt javasolva, hogy annak vetítési alapját kössék a minimálbérhez, a kormányzat tízéves mulasztásának nevezve ezen intézkedés elmaradását.

Nem tartható az a görcsös, központosított, államosított rendszer, hogy az önkormányzatoknak gyakorlatilag semmilyen beleszólásuk nincs a helyi oktatásba - jelentette ki.

Azt szorgalmazta, hogy középtávon kapják vissza iskoláikat a települések, a központosított tankönyvrendszer helyébe pedig térjen vissza a versenyalapú, a pedagógusok szabad választására épülő szisztéma.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: digitális oktatás fizetés LMP oktatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés