Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 24. 09:22

Orbán Viktor is az Adrián nyaralt a Balaton helyett

A Jutarnji list számolt be arról, többen is látták Hvar szigetén „dolgozni”.

Hirdetés

Az azonnali szúrta ki:

„Orbán nem tartotta be a »kevesebb Adriát« a maga vonatkozásában, mert egy heti 2500-3000 euróért bérelhető vitorláson töltötte a nyaralását a dalmát tengerparton.”

A Jutarnji List azt állítja:

a magyar miniszterelnököt többen látták idén is Horvátországban, a dalmáciai Hvar szigetén, amint a szigeten, illetve annak közelében egy vitorláson tölti idei nyaralását.

A lap szerint egy Hansa-575 típusú, már 2500 euróért egy hétre kibérelhető vitorláson nyaralt Orbán a barátaival a horvát tengerparton.

Még a horvátok is megjegyzik, ez a vitorlás mindenképp olcsóbb, mint Szíjj László Lady MRD hajójához hasonló luxusjachtok bérleti díja, amin az Átlátszó Szijjártó Péter külügyminisztert fotózta le.

A Jutarnji azt nem érti, ha Orbán Viktor Horvátországba ment idén is nyaralni, miért akarta erről már júliusban lebeszélni a magyarokat. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az Azonnalinak nem kommentálta a Jutarnji List értesülését, csak annyit közölt, hogy „Orbán Viktor magánprogramjairól” nem adnak tájékoztatást.

Hvar szigete (nézze meg nagyobb méretben): 299,6 négyzetkilométeres területével a negyedik legnagyobb, 80 kilométerével pedig a Cres sziget után a második leghosszabb sziget az Adrián. Legnyugatibb pontja a Pelegrin-fok, amely a Spliti-kapuval van egy vonalban. Legkeletibb részét, a Sućuraj fokot egy alig 4–5 kilométeres csatorna választja el a szárazföldtől. Legmagasabb csúcsa a Sveti Nikola (Szent Miklós) 628 méterrel. Főbb települései: Hvar, Jelsa, Stari Grad (via wikipédia)

A miniszterelnök adriai nyaralása kapcsán a Jutarnji List is kiemeli: Magyarország Csehország és Lengyelország mellett azon kevés ország egyike, amely továbbra is zöld jelzésű, azaz járványügyi szempontból teljesen biztonságos országnak tartja Horvátországot.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Adria Horvátország járvány koronavírus nyaralás Orbán Viktor pandémia Szijjártó Péter világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés