Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 22. 19:00 Forrás: média1

Folytatódik a jobbos hatalomátvétel az Indexnél

Újabb két név került nyilvánosságra az Index új vezetői stábjából. A Média1 szerint a lap egyik főszerkesztő-helyettese Balogh Ákos Gergely, a hírigazgatója pedig Fekete-Szalóky Zoltán lesz. Mindketten a jobboldali sajtó ismert tagjai.

Hirdetés

A Mandiner egykori főszerkesztőjéről, a Corvinus kommunikációs igazgatójáról napok óta tartotta magát az információ, hogy ő lesz az egyik főszerkesztő-helyettes. Balogh Ákos Gergely a Média1-nek szombaton megerősítették, hogy ő tölti majd be ezt a posztot.

Balogh Ákos Gergely, a korábban a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezetének) lapjaként indult Utolsó figyelmeztetés (Ufi), majd az abból kinőtt Reakció, illetve a Mandiner korábbi főszerkesztője volt. 2010 és 2014 között BAG vállalkozása üzemeltette az orbanviktor.hu oldalt, vagyis a miniszterelnök honlapját. Könyvkiadásban is érdekelt, ő a Reakció Kiadó Kft. tulajdonosa, így többek között a Máglyatűz című geopolitikai thriller kiadója.

Egy másik vezető személy nevét is a Média1 hozta nyilvánosságra. Mint írták az Index egyik fontos posztját, a hírigazgatóit Fekete-Szalóky Zoltán, az InfoRádió egykori felelős szerkesztője tölti majd be. Fekete-Szalóky ezt az értesülést a portálnak sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Fekete-Szalóky Zoltán 18 éven át dolgozott az Infórádióban. Mostanában annál az Országút című, idén indult kulturális-közéleti lapnál publikált és szerkesztett, amely lappal az Élet és Irodalomnak csinált a korábbi hírek szerint évi többszáz millió forintnyi állami finanszírozással konkurenciát az állam, a Petőfi Irodalmi Múzeumon keresztül.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Index
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés