Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 22. 18:16 Forrás: 444.hu

Úgy tűnik, a minisztérium szerint osztálytársak között nem terjed a vírus

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint nem kell az osztályokban betartani a 1,5 méteres védőtávolságot majd az iskolákban, elég a közös helyiségekben. Ezek szerint a minisztériumban tudnak valamit a vírus mutálódásáról, hogy az az osztálytársak között nem terjed.

Hirdetés

A hét elején készült el és küldték ki a köznevelési intézményeknek a következő tanévre vonatkozó járványügyi protokollt, amely mintegy tizenegy témakörben és hetven pontban határozza meg az óvodák, iskolák teendőit. Pénteken már egy módosító közleményt adott ki a minisztérium, amely szerint a tanórákon nem előírás a 1,5 méteres védőtávolság megtartása.

Azt írják, az egy osztályba járó gyermekek akkor is szoros kontaktusba kerülnek egymással, ha a padok között biztosított a nagyobb távolság. Ezért az intézkedési terv a közösségi terek - például a folyosó - esetében hangsúlyozza a távolságtartás fontosságát, mivel ott a különböző osztályba járó tanulók is keveredhetnek egymással.

Amennyiben jól értelmezzük a minisztérium közleményét, akkor tanórán és a szünetekben az osztályteremben nem terjed a vírus, de azonnal támad, ha a diákok a folyosón közelebb kerülnek egymáshoz, mint 1,5 méter.

Azt már tényleg nehéz eldönteni, hogy ezen a dilettantizmuson sírjunk, vagy inkább nevessünk!

A közlemény úgy végződik, hogy a szülők felelőssége, hogy olyan gyermeket ne engedjenek óvodába, iskolába, akinél betegségre utaló jeleket észlelnek, továbbá segítsék elő otthon is az alapvető higiéniai szabályok (pl. köhögési etikett) betartását.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Emberi Erőforrások Minisztériuma iskola koronavírus oktatás védekezés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés