Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • A Fidesz megakadályozta, hogy az ellenzék közös jelöltje elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsodban
Túl a városon 2020. augusztus 21. 20:48

A Fidesz megakadályozta, hogy az ellenzék közös jelöltje elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsodban

Az utolsó pillanatban nyújtottak be fellebbezést, így a jelölt egyelőre nem kampányolhat.

Hirdetés

Péntek este Jakab Péter, a Jobbik elnöke tette közzé egy Facebook-posztban, hogy Bíró László, az ellenzék közös jelöltje egyelőre nem indulhat el a Fidesz jelöltjével szemben az időközi országgyűlési választáson Borsod 6-os választókörzetében. A bejegyzés szerint ennek az oka, hogy péntek 16 óra, vagyis a fellebbezési határidő lejárta előtt pár perccel a Fidesz megfellebbezte Bíró indulását.

Jakab szerint ezt azzal indokolták, hogy a Fidesz szerint nem ő a Jobbik elnöke, mert bár január 25-én megválasztottak, a bíróság az elmúlt hét hónapban nem vezette át ezt a birosag.hu-ra, és hiába kapta meg az elnökként való bejegyzéséről szóló végzést július 9-én, a kormánypárt erre hivatkozva fellebbezést nyújtott be Bíró László indulásával kapcsolatosan, így amíg választási bizottság nem dönt az ügybben, Bíró nem indulhat el összellenzéki jelöltként az időközi országgyűlési választáson.

Jakab Péter az ügy kapcsán Orbán Viktort Aljakszandr Lukasenka fehérororsz diktátorhoz hasonlította posztjában, mint írja:

„Ezzel a lépéssel Orbán Viktor és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére, oda, ahol az ellenzéket adminisztratív eszközökkel próbálják meg eltiltani a választáson való részvételtől. Borsodban most ez történik. A hatalom fél az ellenzéki összefogástól, ezért szintet léptek. Tudják, hogy itt már nem elég elcsalni a választást, nem elég szavazatot vásárolni, fenyegetni, lejáratni. Ezért úgy döntöttek, el sem engedik indulni Bíró Lászlót a választáson.”

Jakab Péter teljes bejegyzése itt olvasható tel teljes terjedelmében:

Borsod 6-os választókörzetében egyébként azért kell időközi választást tartani, mert a fideszes Koncz Ferenc motorbalesetben elhunyt. A kormánypárt jelöltje a Koncz lánya, Koncz Zsófia, aki korábban a Fidelitas alelnöke volt, utána pedig Magyarország washingtoni nagykövetségén kapott állást.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: időközi választás Jakab Péter Jobbik Orbán Viktor Orbán-kormány országgyűlési képviselő országgyűlésiképviselő-választás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés