Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 20. 19:03

Nem nőtt a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

Az örökítőanyag mennyiségéből tudnak következtetni a vírus elterjedtségére, ez az arány pedig nem nőtt és nem is csökkent – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Hirdetés

Az egész ország területét lefedő szennyvízmintákból kimutatható új koronavírussal kapcsolatos friss adatok alapján,

a vizsgált településeken a szennyvizekben mért örökítő anyag mennyisége az előző hét eredményeihez képest minden esetben stagnál.

„A legfontosabb, hogy csak a magukat egészségesnek tartó, tüneteket nem mutató egyének álljanak munkába, menjenek közösségbe, különösen tekintettel az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények dolgozóira” – írták közleményükben.

Kiemelt figyelmet szükséges fordítani a higiénés szabályok betartására, az arc érintésének elkerülésére, az alapos szappanos kézmosásra vagy alkoholos kézfertőtlenítésre, a köhögési etikett betartására, a felületek rendszeres alapos fertőtlenítésére és a szellőztetésre, amellyel a jelenlegi alacsony járványügyi kockázat hatékonyan tovább csökkenthető.

A fertőzőképes vírusrészecskék nincsenek jelen a szennyvízben, a mintavételezés során a vírus örökítő anyagának jelenlétét vizsgálják, hogy az eredmények ismeretében célzott, pontosabb hatósági intézkedések történhessenek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koronavírus Nemzeti Népegészségügyi Központ szennyvíz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés