Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 18. 12:58 Forrás: Átlátszó

Lebukott Szijjártó, megint köze sem volt egymáshoz a propagandának és a valóságnak

Az elmúlt pár napban Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-oldalát nézve úgy tűnt, a politikus éjt nappallá téve dolgozik a fehérorosz válság miatt, egymást érik a tárgyalásai. Aztán meg kiderült, hogy a miniszter nem a dolgozószobájában van, hanem egy NER-lovag luxusjachtján nyaral.

Hirdetés

Az Átlátszó írta meg, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter Szíjj László Adrián hajózó luxusjachtján nyaral.

Már az is furcsa, hogy egy politikus a gazdasági élet egyik szereplőjének pénzén sütteti a hasát, jobb demokráciákba ebbe bukott már bele miniszter.

Na nem nálunk!

De most inkább arra a furcsaságra hívta fel a figyelmet az Átlátszó, hogy a miniszter az elmúlt napokban több fotót is feltöltött a Facebook oldalára, azzal, hogy folyamatosan tárgyal a fehérorosz válság miatt. Hétfőn például ezt posztolta: “Minden túlzás nélkül égnek a vonalak miniszterelnöki és külügyminiszteri szinten is a minszki fejlemények kapcsán. Ma reggel a három balti külügyminiszterrel, Edgars Rinkēvičs lett, Urmas Reinsalu észt és Linas Linkevicius litván kollégával beszéltünk, majd egyeztettem Miniszterelnök úrral, aki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel tárgyalt telefonon”.

Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Ehhez képest augusztus 16-án, vasárnap a Lady MRD-en, a Szíjj László tulajdonában lévő luxusjachton látták és fotózták az Átlátszó munkatársai a miniszter urat az Adrián, Horvátországban, Biograd Na Morutól 25 kilométerre délre, a Kornati-szigetek alatt, a szárazföldtől mintegy 15 kilométeres távolságra, családja körében, nyaralás közben.

Az újságírók megjelenése váratlanul érte a külügyminisztert, annyira, hogy mintegy 5-10 perc telt el, mire vízre rakták a legénység két tagját egy jetskivel, hogy megtudják, ki és milyen célból készített felvételeket a hajóról és az utasokról.

Szijjártó Péter jól felismerhető az Átlátszó fotóján

Ami ezután következett, szintén beszédes: negyed óra múlva a Lady MRD-en kikapcsolták az AIS-t (Automatic Identification System), a tengeri navigáció legfontosabb berendezését, és a luxusjacht eltűnt a térképről.

Más fideszes potentátok által is igen kedvelt luxusjacht valódi tulajdonosát sokáig az offshore cégek homálya fedte, azonban nemrégiben egy pénzmosás elleni uniós direktívának köszönhetően a valódi tulajdonosainak kilétére is fény derült. Az Artemy és a Lady MRD nevű jachtokat üzemeltető L&L Charter Ltd. valódi tulajdonosa Szíjj László, az építőipari cégeivel rengeteg állami és önkormányzati megbízást elnyerő tiszakécskei nagyvállalkozó, a negyedik leggazdagabb magyar.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szijjártó Péter Adria luxus luxusjacht nyaralás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés