Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hatmilliárd forint állami pénzből öt pont alapján rendberakatná Felsővárost Szabó Bálint
Szegeden 2020. augusztus 17. 18:15

Hatmilliárd forint állami pénzből öt pont alapján rendberakatná Felsővárost Szabó Bálint

Képriport
Mozgalma a kormányhoz fordul, hiszen az elképzeléseik egytől egyig állami beruházásokhoz, állami tulajdonú területekhez kapcsolódnak. Mindezt három baleset apropójából mondta el.

Hirdetés

Szabó Bálint napra pontosan öt hónappal korábban találkozott utoljára a sajtóval egy kereszteződésben. Annak mentő és bilincs lett a vége. Most az Etelka sor és a Felső Tisza-part kereszteződésében nem készült az Anna-kútihoz hasonló kereszteződés-foglalásra, ellenben elmondta, öt pontos javaslattervet dolgozott ki a Mindenki Szegedért Mozgalom, amelyet leraktak a kormány asztalára. A Felsőváros megújul program öt különálló fejlesztés:

  • az Etelka sor és a Felső Tisza-part kereszteződésének körforgalmasítása,
  • az épülő kézicsarnoknál az árvízvédelmi töltés 300 méteres megerősítése helyett, a vízügy gondolja újra 1300 méteren, azaz a Bertalan hídig a támfalat, és az egyre rosszabb állapotban lévő betontámfal helyett egy, a belvárosi szakaszon alkalmazott mobilgátat alakítson itt is ki,
  • legyen megoldva Felsőváros vízelvezetése, hiszen még mindig nagyon sok a pangó víz a Tisza levonulása után is, amely ideális szúnyogkeltető is egyben, ez egy körülbelül másfél hektáros terület,
  • a tápéi töltést
  • és a körtöltést is valamilyen környezetbarát anyaggal burkolják le, hogy ott kulturáltabb körülmények között lehessen futni, kerékpározni.
Tíz nap alatt három anyagi káros baleset volt ebben a kereszteződésben. Ennek apropójából szervezett sjatóeseményt Szabó Bálint önkormányzati képviselő, ám végül jellemzően másról volt szó, nem a balesetekről. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Szabó Bálinték úgy számoltak, ez az egész

5 milliárd 800 millió forintból megvalósítható.

A vízügyi felújításokra Szabó szerint a vízügyi alapból lenne forrás, a Holt-Tiszát is ebből rakják rendbe – egy ideje, jeleztem Szabónak, mire azt felelte, most már valami végre tényleg elindult. Az önkormányzati képviselő szerint egyébként megvalósíthatóak az elképzeléseik, drágult annyit indokolatlanul a kézicsarnok is, hogy ez a közel hatmilliárd forint már ne legyen tétel.

„Mindegy már a drágulás, de akkor lenne végre egy olyan produktum, amivel élhető lenne ez a városrész. Örülünk az uszodának és a kézilabdacsarnoknak is, de ne feledjük, az építkezések miatt is, Felsőváros közlekedési, parkolási szempontból rendkívül túlterhelt lett.”

Mindezt annak apropóján mondta el, hogy sajtótájékoztatót szervezett azért, mert az utóbbi tíz napban három anyagi káros baleset történt a kereszteződésben. Kiderült az is, két év alatt volt összesen kilenc anyagi káros és egy személyi sérüléses baleset itt. De legalább elmondta Szabó Bálint a vízióit.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ativizig Etelka sor Felső Tisza-part kézilabdacsarnok sportuszoda Szabó Bálint Tisza
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés