Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. augusztus 17. 10:01

Bombaigazolás a Szedeáknál: Govens Darrin Szegedre jön!

Szenzációs átigazolást jelentett be a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata: a honosított válogatott hátvéd Szegeden folytatja pályafutását.

Hirdetés

A 32 éves amerikai születésű, honosított magyar, Govens Darrin 2017-ben és 2018-ban ezüstérmet, 2019-ben bajnoki aranyérmet szerzett a Falco színeiben, a legutóbbi szezont pedig az Alba Fehérvár együttesénél töltötte.

A 185 centi magas kosaras a 2016–2017-es idényben a VAL-pontok alapján az NB I legértékesebb játékosa volt, a legjobb pontszerzők rangsorában meccsenként 20.1-es átlaggal a harmadik helyen zárt. A magyar állampolgárságot 2017 decemberében kapta meg, 2018 februárjában pedig a nemzeti csapatban is bemutatkozott.

– Óriási boldogság, hogy Govens Darrin bennünket választott, talán nem túlzok, ha azt mondom: ilyen képességű, ereje teljében lévő játékost korábban még nem sikerült Szegedre csábítanunk – jelentette ki Kardos Péter, a Szedeák elnöke. – Szrecsko Szekulovics személye természetesen nagyon fontos tényező ebben a történetben, hiszen vezetőedzőnk Szombathelyen együtt dolgozott a válogatott hátvéddel és a mai napig kiváló a kapcsolatuk. Köztudott az is, hogy Darrin nagyon szereti Magyarországot, mindenképpen itt akarta folytatni a karrierjét, így a szándékainkat nem volt nehéz összeegyeztetni. Fantasztikus kvalitású kosarassal erősödtünk, bizakodva várhatjuk az előttünk álló idényt!

– Örülök, hogy továbbra is a magyar bajnokságban szerepelhetek, mert a mezőny minden évben erős, sok jó csapat van, a közönség pedig szinte mindegyik csarnokban nagyon lelkes. Alig várom, hogy elkezdhessem a munkát a Szedeákkal, minden erőmmel azon leszek, hogy a lehető legtöbbet segítsek és energiát adjak új csapatomnak. Izgatottan tekintek az új kihívás elé – mondta Govens Darrin, aki a hírek szerint kedden érkezik meg Szegedre és amennyiben a kötelező egészségügyi protokoll során minden rendben zajlik, napokon belül csatlakozhat Szrecsko Szekulovics keretéhez.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kosárlabda Naturtex-SZTE-Szedeák Govens Darrin
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés