Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 17. 08:05

Igazodik a hosszú hétvégéhez a MÁV; jelezni fogják az intercityk foglaltságát

Idomul a vonatközlekedés az augusztus 20-i ünnephez és az azt követő hosszú hétvégéhez.

Hirdetés
Hirdetés
  • Augusztus 19-én a pénteki,
  • 20-án a szombati,
  • 21-én és 22-én az ünnepnapi,
  • 23-án a szokásos vasárnapi

közlekedési rend szerint járnak a vonatok.

A munkanap-áthelyezés miatt 28-án a munkanapi, 29-én a pénteki menetrend lesz érvényes.

A MÁV-Start hangsúlyozza, akár másfélszeresére is nőhet az utasszám egy átlagos hétvégéhez képest, ezért a menetjegyek vásárlásáról érdemes időben gondoskodni, illetve kihasználni az automatás és az online jegyváltás igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket.

A vasúttársaság azt javasolja, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében használják

A megfelelő mobiltelefonon, tableten is bemutatható e-vonatjegy nemcsak kényelmesen, sorban állás nélkül a nap 24 órájában megvásárolható, hanem legalább 10 százalékkal olcsóbb a pénztárban váltott jegyeknél.

Az ünnepi időszakban is érvényesek az önkiszolgáló csatornák igénybevétele esetén nyújtott kedvezmények:

  • automatából vásárolt vagy online váltott, de automatából kinyomtatott jegyekre 5,
  • e-vonatjegyekre 10 százalékos

kedvezményt nyújt a MÁV-Start. Az utasok az ünnepi időszakban is csaknem napi 150 többnyire csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatra válthatnak jegyet 20 százalékos kedvezménnyel, amennyiben online vásárolják meg.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőttcsoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményükkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt augusztus 19-én 10 órától 23-án éjfélig vehetik igénybe. A hosszú hétvégét követő héten már az általános szabályok szerint, augusztus 28-án 10:00-tól 30-án éjfélig jár a kedvezmény a 26 éven aluliaknak.

Jelzik az intercity foglaltságát

A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek az intercity-vonatok, ezekre pláne érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket. Az intercitykhez a helyfoglalások figyelembevételével – a lehetőségekhez mérten – pluszkocsikat kapcsol a vasúttársaság. A hosszú hétvégén helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai augusztus 19-étől megtekinthetők lesznek a MÁV-csoport honlapján. A tájékoztató jellegű adatokat naponta többször is frissíti a MÁV-Start.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: augusztus 20. hosszú hétvége közlekedés közösségi közlekedés MÁV MÁV-Start vasút vonat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés