Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 15. 15:36 Forrás: MTI

Kunhalmi Ágnes: A tavak környezetének védelméről is szól az MSZP népszavazási kezdeményezése

A szabadstrandok megőrzése mellett a Balaton és más magyarországi természetes tavak partszakaszainak védelméről, korlátlan beépítéseinek megakadályozásáról is szól az MSZP népszavazási kezdeményezése – jelentette ki a párt választmányi elnöke.

Hirdetés

Kunhalmi Ágnes Balatonlelléről bejelentkezve úgy fogalmazott: az általuk kezdeményezett népszavazás arról szól, hogy a kezdeményezés

„nemcsak a szabadstrandokról szól, hanem arról, hogy a fideszes Ner-lovagok és a Ner-oligarchák korlátlanul, nyakló nélkül ne építhessék be a partszakaszokat, és ne tehessék tönkre a tavak környezetét”.

– A Fidesz minden tónál támad, a „Ner-lovagok mindent vinni akarnak”, ugyanaz a tipikus probléma jelenik meg mindenhol – tette hozzá. Kunhalmi Ágnes szerint nemcsak az adott önkormányzatokat, hanem az egész országot érinti, hogy a természetes tavaknál mi a helyzet. – Ha most nem lépünk, akkor még a meglévő szabad strandokat is be fogják szántani.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke arról beszélt, napi téma a Balatonon az emberek között, hogy egyre jobban lopják a tavat a „Ner oligarchái”.

– A Balaton közös kincsünk, szeretnénk ezt megőrizni, ezért kérjük az emberektől, hogy támogassák a kezdeményezésünket – mondta.

Komjáthi Imre közölte, ha ma egy háromgyerekes család egy hetet el akar tölteni a Balatonnál, akkor „alsó hangon félmillió forint költséggel” kell számolnia.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balaton Komjáthi Imre Kunhalmi Ágnes MSZP Balatonlelle
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés