Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Bodó Imre megtiszteltetésnek venné, ha a Fidesz jelöltje lehetne 2022-ben, de szerinte másfél év múlva dönthet a pártközpont
Szegeden 2020. augusztus 14. 11:42

Bodó Imre megtiszteltetésnek venné, ha a Fidesz jelöltje lehetne 2022-ben, de szerinte másfél év múlva dönthet a pártközpont

Jó hangulatú, baráti ülésen ajánlották többen Bodó Imrét, Bartók Csabánál a Fidesz választókerületi elnöki posztjára. Bodó nem kívánta kommentálni, Bartók miért híresztelte előzetesen, hogy ő lesz a választókerületi elnök Csongrád-Csanád megye 1. egyéni választókerületében.

Hirdetés

A 11 fős tagságból egy fő nem tudott megjelenni, 1 fő mandátuma kérdéses volt, ő tanácskozási jogkörben volt jelen, így 9-en voksoltak. Titkos szavazás volt, két főt jelöltek, 4-en Bartók Csabát, öten Bodó Imrét támogatták – beszélt a választókerületi tanácsülésen történt szavazás körülményeiről Bodó Imre.

„Csináltam tíz évig a választókerületi elnöki feladatokat, voltam két cikluson át országgyűlési képviselő, voltam polgármester, járási hivatalvezető. Persze, hogy az embernek jólesik, ha kollégái, munkatársai, harcostársai azt mondják, figyelj, öreg, te is alkalmas vagy a feladatra, én javasollak téged. Én meg igent mondtam rá”

– mondta a szeged.hu-nak Bodó Imre.

„Megtiszteltek azzal, hogy ajánlottak, aztán volt egy titkos szavazás, majd kijött egy végeredmény” – tette hozzá Bodó.

Bodó nem rejtette véka alá, az ajánló szavazáson magára voksolt, szerinte Bartók Csaba is így tett, a többi hét véleménynyilvánításra jogosult 4-3 arányban állt mellé Bartók Csabával szemben.

A politikus hangsúlyozta: ajánlásról van szó és nem választásról, tehát a szavazás eredménye nem kötelezi semmire az országos elnökséget. Sőt, az sem feltétlenül automatikus, hogy a választókerületi elnök indult a 2022-es országgyűlési képviselői választáson, de többször is utalt arra, hogy nem ugrana el a feladat elől.

„A választókerületi elnök egy borzasztóan strapás feladat. A szervezeteket felépíteni, fejleszteni, szinten tartani és karbantartani nem egyszerű feladat” – tette hozzá Bodó, aki szerint másfél év múlva derülhet majd ki, ki indul az országgyűlési képviselő-választásokon, és ki mérkőzhet meg Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselővel az egyéni mandátumért.

Bodó szerint jelen pillanatban a választókerületet kell felépíteni, azután, hogy Kothencz János munkahelyi elfoglaltságai miatt lemondott. Kothencz egyébként jelen volt a választókerületi tanácsülésen, de hogy kit támogatott, nem derült ki.

Próbáltuk Bartók Csabát is elérni, de a Fidesz szegedi elnöke nem vette fel a telefont.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba Bodó Imre Fidesz jelölés Kothencz János szavazás választókerület
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés