Túl a városon 2020. augusztus 14. 09:43

Koronavírus: megint nagyot nőtt a betegek száma, de legalább nem halt meg senki

Péntekre 4853 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 607 fő, 3590-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 656 fő.

Újabb 40 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést – közölte a kormányzati tájékoztetó honlap.

Azt is írják, az aktív fertőzöttek 31 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 43 százaléka budapesti. 64 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatóban azt kérik, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, mert az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az önfegyelem. 

„Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek” – írják.

Kerülni kell az utazást a kockázatosnak minősített országokba, és közösségi közlekedéskor, valamint az üzletekben továbbra is maszkot kell viselni.

A legfertőzöttebb megye továbbra s Pest (713), majd Fejér (382), Komárom-Esztergom (315) és Zala (266). Csongrád-Csanád megye (155) az ötödik, de Borsod-Abaúj-Zemplén már csak 6 fertőzöttel van lemaradva. Alig láttak hivatalos koronavírusost Békésben (19) és Tolnában (20), De Heves megyében (30) és Jász-Nagykunk-Szolnok megyében (32) is alacsony a hivatalos esetszám.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus statisztika