Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 14. 08:56

Simonka vallomást akar tenni a fideszes párttársáról

Miután Simonka párttársa elindította a folyamatot, hogy a dél-békési országgyűlési képviselőt zárják ki a Fideszből, ő visszalőtt, és azt mondta, vallomást tesz róla.

Hirdetés
Hirdetés

Újabb porfelhő a Fidesz gépezetében: a bűnszervezetben 1,4 milliárdos csalással megvádolt Simonka György azzal fenyegette meg a kizárását kezdeményező Ruck Márton, medgyesegyházi fideszes csoportelnököt, hogy róla is tesz majd vallomást.

Az ügy azért is érdekes, mert Simonka költségvetési csalási ügyében eddig nem voltak közvetlen párttársak, az ő rokonain túl két másik fideszes politikus rokona ül a vádlottak padján.

Simonka nem kevesebbet állít, mint hogy a dél-békési uniós fejlesztéseken helyi párttársai és köreik „óriási pénzeket kerestek”.

„Ruck Márton indoklásával kapcsolatban csak annyit, hogy az ő tevékenységével kapcsolatban én még nem tettem vallomást, majd októberben, amikor elkezdődik végre az érdemi tárgyalás, akkor fogok”

– fenyegetőzik a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt fideszes politikus. 

Az ügyben az is érdekes, hogy ha Simonka tud bűncselekményekről, akkor fenyegtőzés helyett azokat eddig miért tartotta magában, miért nem tett feljelentést.

Simonka perét októberben folytatják a bíróságon, de elképzelhető, hogy a vádlottak sora addig még további fideszes politikusokkal bővül.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bűnszervezet Fidesz költségvetési csalás Simonka György

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés