Hirdetés
Szegeden 2020. augusztus 13. 18:29

Újra zavar van az erőben a szegedi Fidesznél

Nem lehet tudni, hogy ki a Szeged 1. választókerületben a Fidesz választókerületi elnöke. Bartók Csaba néhány hete azt állította, hogy ő, de mára kiderült, még nem is volt döntés, sőt a helyi szervezetben le is szavazták a jelölését.

Hirdetés

Nem szokatlan a szegedi Fideszben, hogy egymással ellentétben álló csoportok próbálják meg kiszorítani egymást és pozíciókba kerülni. Úgy tűnik ismét ilyen helyi hatalmi harc kezdődött Szegeden. A párt helyi elnöke, Bartók Csaba néhány hete egy interjúban azt állította, Orbán Viktor őt nevezte ki az egyik választókerületi elnöknek. Ez azért lényeges, mert a pozíció a kormányzó párt hierarchiájában nagyon fontos, számos dologról dönt a választókerületi elnök, igaz sok dologért is felelős. Többek között részt vesz az önkormányzati és az országgyűlési választásokon elindítandó képviselőjelöltek kiválasztásában. Így talán nem véletlen, hogy több jelentkező is van erre a posztra. A választókerületi elnök személyről, a helyi vélemények alapján maga Orbán Viktor dönt. Elfogadhatja azt, de ellenében is dönthet.

Azonban hiába állította magáról hetekkel ezelőtt Bartók Csaba, hogy kinevezték választókerületi elnöknek, kiderült, hogy az erről szóló szavazást csak a héten rendezték meg.

A Szegeder információi szerint azon Bartók Csaba elbukott, 5-4-re leszavazták és helyére Bodó Imrét jelölték a pozícióra. A politikus régi motoros, hisz 1998-tól 2014-ig Tiszasziget polgármestere volt, 2007-től 2014-ig pedig országgyűlési képviselő is. 2014-től egy évig pedig a Szegedi Járási Hivatalt vezette.

Bodó Imrét sikerült elérnünk telefonon. A politikus megerősítette a szavazást eredményét, elmondta, a titkos szavazáson rá öten, Bartók Csabára pedig négyen szavaztak. Hozzátette, a végső döntést az elnökség fogja kimondani, a helyi szervezetnek ajánlási joga van. Azt kiemelte, jó hangulatú, baráti volt az ülés. „A posztra történő ajánlás megtisztelő volt számomra és örömmel vettem, a szavazás eredménye pedig nagyon jól esett” – tette hozzá.

Bartók Csaba néhány hét ezelőtti bejelentését és annak hátterét és okait Bodó Imre nem kívánta kommentálni. „Azt, hogy mi volt a szavazás előtt, nem tudok korrekt választ adni” - mondta.

Hangsúlyozta, a 11 tagból kilencen jelentek meg, akik szavazhattak, és közülük a titkos szavazás során öten rá, négyen pedig a másik jelöltre voksolta.

Arra a kérdésre, hogy vállalja-e a tisztséget, illetve majd később az országgyűlési képviselő jelöltséget, annyit válaszolt Bodó Imre, hogy a szervezetépítést szívesen csinálja és nem is ismeretlen terep számára, hisz tíz évig volt már választókerületi elnök. Az országgyűlési választások szerinte még messze vannak, az nem téma, jelenleg a választókerületei munkákat kell ellátni.

A 24.hu értesülése szerint a vk-elnökségi grémiumot a következő hetekben újra összehívják, és megismétlik a szavazást. Az akkor születő eredményét felterjesztik majd a Fidesz országos elnöksége elé jóváhagyásra. Amennyiben Orbánék elégedetlenek a helyiek által javasolt személlyel, felülírhatják a döntést.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba Bodó Imre Fidesz szavazás választókerületi elnök