Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Támogatásokkal segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai szervezeteket az önkormányzat
Szegeden 2020. augusztus 12. 16:45

Támogatásokkal segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai szervezeteket az önkormányzat

A szegedi képviselő-testület három szakbizottsága ülésezett szerdán. Többek között négy önkormányzati támogatásról szóló pályázatról döntöttek.

Hirdetés

Az utánpótlás-nevelés támogatására beérkezett pályázatokat értékelte a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság. A rendelkezésre álló 7 és félmillió forintra olyan sportegyesületek jelentkezhettek, melyek igazoltan saját utánpótlásuk nevelését célzó programokat visznek végig. Mindössze két pályázó nem felelt meg a kiírás feltételeinek, ezért 21 egyesület kapott pénzt.

A Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság többek között az ifjúsági keretre beérkezett támogatásokról döntött. A keretösszeg itt 8 millió forint volt, és mind a 19 beérkezett kérelmet tudta támogatni a testület.

Például 400 ezer forintot kap a Kultúrkör Egyesület kultúrséták és ismeretterjesztő előadások szervezésére, 130 ezer forinttal támogatják a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítványt, ami fogyatékkal élők integrációját segít egy programban. A Sztriha Kálmán Közhasznú Alapítvány 70 ezer forint támogatást kap városi cigány vers- és prózamondó versenyre, de 300 ezer forintot kap a Motiváció Oktatási Egyesület és a Védőháló Egyesület, illetve a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége is kap 100 ezer forintot ifjúsági- és gyerekrendezvényekre.

Az idegenforgalmi keretben 4 millió forint állt rendelkezésre az idén, melyre 13 pályázat érkezett.

Kozma József bizottsági elnök elmondta, hogy a koronavírus-járvány igen komoly veszteségeket okozott ennek a szektornak, ezért igyekeztek minden pályázót a lehető legnagyobb összeggel támogatni.

A Nemzetközi Tiszai Halfesztivál sajnos a járvány miatt elmarad, ezért a szervező Sótartó Kft. visszavonta a pályázatát. Az így felszabadult pénzt elosztották a megmaradt 12 támogatott szervezet között.

A kulturális támogatási keret 6 és fél millió forintjának felhasználására 28 pályázat érkezett, végül 26 kapott önkormányzati segítséget. A különböző szervezetek akár mind a három keretre is pályázhattak, ha más-más célt jelöltek meg az indoklásban.

A kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottság igyekezett minden olyan rendezvényt vagy projektet támogatni, melyek színesítik szeged kulturális, ifjúsági és turisztikai életét. A járvány miatt azonban a segítség a szokottnál később érkezik, de a hivatal igyekszik minél gyorsabban megkötni a szerződéseket, hogy az ősz elején ott legyen a pénz a támogatott szervezetek számláján.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság idegenforgalom Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság turizmus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés