Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szeged
  • Fusson éjszaka Szegeden! Felülmúlnák a tavalyi eredményt a Run4Night szervezői
Szeged 2020. augusztus 12. 13:10

Fusson éjszaka Szegeden! Felülmúlnák a tavalyi eredményt a Run4Night szervezői

Augusztus 15-én 18 órától ismét Run4Night éjszakai élményfutásra várja a Szegedi Sport és Fürdők Kft. azokat, akik különleges hangulatban szeretnének részt venni a tavalyi.

Hirdetés

Tavaly összesen 11 ezer 208 kilométert gyűjtöttek össze a rekortán bajnokai az újszegedi ligetben 12 óra alatt. A Run4Night szervezői szombaton abban bíznak, hogy a résztvevők idén felülmúlják ezt az eredményt.

A Fitt Family program részeként este 6 órakor induló 12 órás futásba bárki, bármikor bekapcsolódhat, és mindenki felkészültségétől függően választhatja meg, hány kört teljesít a kihívás során.

A megtett köröket chipes időméréssel tartják nyilván a szervezők, így akiknek versenyfelkészüléshez az idő is számít, azok ezt is látni fogják a rendezvény honlapján és a célban elhelyezett kijelzőn élőben is.

A járvány terjedésének megelőzése céljából kérik az érdeklődőket, hogy éljenek az augusztus 14-éig tartó online előnevezéssel a portal.szegedsport.hu felületen, csökkentve ezzel a helyszíni sorbaállást és érintkezést, azonban akik még nem tudják biztosan részvételüket, azok a helyszínen is tudnak nevezni 17 órától.

A futás megint jótékony célt szolgál: idén is a Fuss a szegedi Gyermeksebészetért közösségének ajánják fel a megtett kilométereket, akik támogatóiknál váltják be a hazai versenyeken és edzéseken megtett távokat. Az így befolyt adományokat a műtétre váró gyerekek támogatására fordítják.

Tavaly a 894 résztvevő közül a nőknél Sija Éva volt a legjobb, 10 óra 39 perc 58 másodperc alatt 78 kilométert futott. A sokat futóknál Podmaniczkiné Tóth Annamária emelkedett ki a mezőnyből, ő 43 és fél kilométert tett meg 4 óra 8 perc 18 másodperc alatt. A férfiaknál Dóbé Zsolt vitte a pálmát 115 és fél kilométerrel, amit 12 óra 1 perc 20 másodperc alatt teljesített, a sokat futóknál ő hozta az egyik legjobb átlagkört (1 kör=1,5 kilométer) is a 9 perc 22 másodperces idővel.

A rendezők a versenyközpontban több ponton is biztosítanak kézfertőtlenítési lehetőséget valamint a pályán mosdót, emellett kérik, hogy a futók és a szurkolók is figyeljenek a biztonságos távolságtartásra. A részletes versenykiírás innen elérhető.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: éjszakai futás Run 4 Night Sport és Fürdők Kft. Erzsébet Liget atlétika futás jótékonyság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés