Túl a városon 2020. augusztus 12. 09:00

Makón és még tíz helyen épül honvédelmi sportközpont

Kemény dió lehetett kitalálni, hogy Csongrád-Csanád megyében hol épüljön sportközpont, hogy, hogy nem a nagy katonai hagyományokkal bíró Makóra esett a választás.

Korábban öt helyszínt jelentett be a kormány: Baját, Balassagyarmatot, Szarvast, Szigetvárt és Újfehértót, de a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, Simicskó István később már mind a 197 járásba honvédelmi sportközpontot álmodott. Egyelőre erről még nincs szó, de arról igen, hogy 11 városban épülne ilyen központ, darabja vélhetően milliárd környéki összeg lesz.

Makón túl Berettyóújfalun, Kecskeméten, Kisvárdán, Körmenden, Nagykanizsán, Pécsen, Sárospatakon, Szekszárdon, Székesfehérváron és Zalaegerszegen épülhet honvédelmi sportközpont, ezek központi eleme a lőtér lesz.

Csak előkészítésre 550 millió forintot költhetnek. Arról még nincs hivatalos információ, hogy a 16 központ mennyibe kerül majd, de a 2017-2018-as költségvetésben szerepelt egy sor 40 helyszínnel és 17 milliárd 500 millió forinttal, de ez vélhetően már többől jönne csak ki.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Makó honvédelmi sportközpont hazafias nevelés honvédelmi nevelés