Túl a városon 2020. augusztus 11. 18:23

Naponta 150-200 kiló kokaint állított elő egy Holland droglabor, mostanáig

Felszámolta a rendőrség az ország eddig ismert legnagyobb kokainlaboratóriumát.

Hirdetés
Hirdetés

Felszámolták Hollandia eddig ismert legnagyobb kokainlaboratóriumát, 17 embert őrizetbe vettek – közölte a holland rendőrség információira hivatkozva a helyi média kedden.

A rendőrségi bejelentés szerint a laboratóriumot az Amszterdamtól 120 kilométerre, észak-keleti irányban fekvő Nijeveen település egyik korábbi lovasiskolája épületében rendezték be.

Andre van Rijn, az akciót vezető nyomozó elmondta,

a művelet során 17 embert, hollandok mellett török és kolumbiai állampolgárokat állítottak elő. A laboratórium napi 150-200 kilogramm kokain előállítására volt képes, aminek feketepiaci értéke 4,5-8 millió euró, vagyis mintegy 1,6-2,8 milliárd forint körül mozog.

Az akció során a kokaingyártáshoz szükséges kellékeket, köztük műanyag hordókat, vegyi anyagokkal teli tartályokat foglaltak le, valamint olyan eszközöket és szereket, amelyek a hollandiai exportot megelőzően kábítószerrel átitatott, főként ruházati termékekből képesek kinyerni a kokaint.

A nyomozó tájékoztatása szerint az akcióval egy időben, a szintén hollandiai Apeldoorn és Elshout városaiban végzett rajtárütések során a rendőrség 120 ezer kilogramm kokainnal átitatott ruhát foglalt le.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hollandia kábítószer kokain