Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 11. 17:49

Emmi: Szeptember elsején hagyományosan indulhat az iskola

Már megvan a tanév rendje is: lehet tudni, mikor lesznek a szünetek és a különböző témahetek.

Hirdetés

Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola – közölte kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A koronavírus-járvány magyarországi alakulása eddig kedvező, jelenleg nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos oktatást

– írja a minisztériumi közlemény.

Azt is írják, hogy ugyanakkor sok országban jelentősen nő a fertőzések száma és a hazai adatok is óvatosságra intenek, ezért a kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a helyzetet, és szükség esetén további intézkedésekről dönt.

Az iskolák protokollt fognak kapni a járvány elleni védekezést segítő teendőkről

– tudatta a tárca.

Az emberminisztérium szerint továbbra is alapfontosságú, hogy beteg, a koronavírus tüneteit mutató gyereket ne engedjenek a szülők közösségbe. Szerintük 

„felelős szülői magatartással, az alapvető óvintézkedések betartásával elkerülhető az iskolákat érintő korlátozások bevezetése”.

Mindemellett a veszélyhelyzet idején elrendelt és sikeresen működő tantermen kívüli, digitális munkarendben gyűjtött tapasztalatokat és eredményeket az Emmi, az iskolák és a pedagógusok is elemzik, és szakmai egyeztetéseket követően a hagyományos iskolarend keretében is alkalmazzák – áll a közleményben.

A kormány emellett felkészül a járvány esetleges második hullámára, és ehhez a nemzeti konzultáció keretében augusztus 31-ig várja a magyar emberek véleményét arról, hogy

támogatják-e azt, hogy járvány idején az iskolás gyermeket nevelő családok és tanárok számára ingyenes legyen az internet

– írták.

Megvan a tanév rendje is

A 2020/2021-es tanévben

  • a tanítási év első tanítási napja szeptember elseje, kedd,
  • utolsó tanítási napja pedig 2021. június 15.
  • Az első félév 2021. január 22-ig tart.
  • Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 22., csütörtök. A szünet utáni első tanítási nap november 2., hétfő.
  • A téli szünet előtti utolsó tanítási nap december 18., péntek. A szünet utáni első tanítási nap 2021. január 4., hétfő.
  • A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. március 31., szerda. A szünet utáni első tanítási nap 2021. április 7., szerda.

Az új tanévben tervezett témahetek:

  • a PÉNZ7 elnevezésű pénzügyi és vállalkozói témahét 2021. március 1-5. között,
  • a Digitális Témahét 2021. március 22-26. között,
  • a Fenntarthatósági Témahét 2021. április 19-23. között,
  • az egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek témanap 2020. szeptember 25. (magyar diáksport napja).

A rendelet részletesen tartalmazza az idei október-novemberi és a jövő év május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák időpontját is. Az őszi érettségi vizsgák október 16-án, a tavasziak május 3-án kezdődnek – olvasható az Emmi közleményében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Emberi Erőforrások Minisztériuma EMMI iskola járvány koronavírus közoktatás naptár oktatás tanévkezdés vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés