Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. augusztus 11. 15:27

Nem változtatta meg nagyon a környékbeliek életét a Csillag tér felújítása

Képriport
Több mint két hete zárták le a Csillag teret és környékét, mivel felújítják a körforgalmat és az odavezetők utak egy részét. A munkálatok jól haladnak, jelenleg a terület több részén is dolgozik a kivitelező.

Hirdetés

Lassan a félidejéhez érkezik a Csillag tér felújítása, amely július 25-én kezdődött. Az első napokban sokan rutinból vezettek és nem figyeltek a kihelyezett táblákat, így számos balesetveszélyes helyzet alakult ki. Úgy tűnik, azonban mára már mindenki megszokta az új közlekedési rendet: ottjártunkkor csak egy szabálytalankodó autóssal találkoztunk. Neki nem sikerült értelmezni a házak közötti egyirányú utcák rendszerét, így szembe hajtva a forgalommal fordult ki a Szamos utcára.

A Spar melletti kispiac vásárlóit nem igazán zavarja a felújítással járó felfordulás. Benkő Péterné éppen a bevásárlásból tartott haza, amikor megállítottuk. Reményei szerint a felújítás után sokkal jobb lesz a tér. Annak örül, hogy a munkálatok miatt most nem járnak autók a téren, mivel így sokkal csendesebb lett a környék. Az építkezéssel járó zajt és port elviselhetőnek tartja, mind mondta, ezzel jár egy ilyen felújítás.

Benkő Péterné örül, hogy megújul a Csillag tér. A nyitóképre kattintva nézze meg galériánkat a felújításról! (fotók: Iványi Aurél)

A lezárások miatt néhány utcában – például a Pentelei soron és a Zöldfa utcában – megnövekedett a forgalom, hiszen csak ezeken keresztül lehet megközelíteni a szupermarketet. Ezeken a területeken az autósoknak és a gyalogosoknak is sokkal jobban kell figyelnie, mert a közlekedést a parkoló autók is megnehezítik.

Nógrádi Lídia szintén a környéken lakik, éppen kislányával sétáltak haza, amikor megszólítottuk. Mint elmondta, nem zavarja őket a kialakult helyzet, nem észleltek semmi problémát. Hozzátette, az autóforgalom egy kicsit megnövekedett a kisebb utcákban, de az sem zavaró. Azt azért reméli, hogy ez nem is fog változni a későbbiekben sem.

Már jobban figyelnek az autósok a megváltozott forgalmi rendre

Az öt hétig tartó munka során teljesen megújul a Csillag tér útburkolata,

kiszélesítik az utat a Lugas utcában és a Budapesti körúton, ahol buszsávot hoznak létre, a forgalmi korlátozások és terelések miatt tilos megállni a Szamos, a Fecske és a Csaba utca egyes szakaszain, a 9-es troli a Vértói út és a Széchenyi tér között közlekedik, a Széchenyi térről Tarján felé a 9T jelzésű pótlóbusz jár, a 21-es helyett a 20-as busz jár Újpetőfitelep felé.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csillag tér felújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés