Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2020. augusztus 10. 17:58 Forrás: MTI

Lengyel buszbaleset: lengyel ügyészségi vizsgálat is indult

Az M5-ös autópályán a hét végén balesetet szenvedett lengyel turistabusz ügyében a magyarországi eljárással párhuzamosan lengyelországi ügyészségi vizsgálat is indult.

Hirdetés

Az M5-ös autópályán a hét végén balesetet szenvedett lengyel turistabusz ügyében a magyarországi eljárással párhuzamosan lengyelországi ügyészségi vizsgálat is indult. Az eljárást a dél-lengyelországi Bielsko-Białában működő körzeti ügyészség folytatja, mivel a városban van az utazást szervező cég székhelye. Az ügyben a magyarországi nyomozókat illeti az elsőbbség, és rajtuk múlik, hogy az eljárást a későbbiekben esetleg átruházzák-e a lengyel ügyészségre.

(fotók: MTI/Donka Ferenc)

A lengyel külügyi tárca közleménye szerint a Bulgáriából hazafelé tartó lengyel busz vasárnap hajnalban Kiskunfélegyházánál árokba hajtott, majd felborult. A balesetben egy 35 éves férfi meghalt. A buszon utazó negyvenhat ember – negyvennégy utas és két sofőr – közül huszonnégyen kórházba kerültek, egy embert súlyos sérülésekkel ápolnak. A lengyel utazási iroda vasárnap különbuszt küldött a balesetből sérülés nélkül kikerült utasokért.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: baleset halálos baleset Kiskunfélegyháza Lengyelország M5 rendőrség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés