Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 10. 12:47 Forrás: mti

Szegeden és környékén már magas a parlagfűpollen koncentrációja

A parlagfű virágporának koncentrációja országosan a magas tartományban várható, délen, délnyugaton pedig a nagyon magas szintet is elérheti - írta a tisztifőorvosi Facebook-oldal hétfőn.

Hirdetés

Az Alföldön a megélénkülő északkeleti szél okoz majd átmeneti enyhülést - tették hozzá.

Kiemelték, hogy elindult a Nemzeti Népegészségügyi Központ naponta frissülő, térképes parlagfűpollen-riasztási rendszere. Ennek előrejelzése segíti az allergiások felkészülését a parlagfűpollen-szezonra. Ebben az évben a napi előrejelzés mellett már óránként is elérhető a parlagfűpollen koncentrációja területi szinten.

Az oldal információi szerint Szegeden és környékén magas a parlagfűpollen koncentrációja és ez az elkövetkező napokban így is marad.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szombaton közölte, hogy kezdődik a parlagfűszezon, az allergiások erős tüneteket tapasztalhatnak már a következő napokban. Ezek enyhítésére fontos a gyógyszeres kezelés és a szakemberek tanácsainak betartása - tették hozzá.

Honlapjukon kitértek arra is, hogy a parlagfűpollen koncentrációja általában augusztus végén-szeptember elején tetőzik, és a pollenszemek az első fagyokig jelen lehetnek a levegőben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: allergia Nemzeti Népegészségügyi Központ parlagfű pollen
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés