Szegeden 2020. augusztus 10. 06:51

Átlagos hőségriadós hétfő

Két piktogrammal letudja a mai előrejelzést az időjárás Szegeden.

Nappalra napot, éjjelre holdat rajzol az égre a meteorológia, és ezzel el is végzi mára a feladatát. A levegő harmincegy fokig melegszik föl, a észak-északkeletről kezd, északra vált, majd visszatér az eredeti irányhoz. Ma is simogatóan lengedez. Hőségriadó van, lesz, egész nap, napszemüveg, ásványvíz legyen önöknél, és a lehető legkevesebbet tartózkodjanak a napon, különösen a koradélutáni órákban.

Nézzünk rá a pollenekre is!

A parlagfű pollenszórása ismét felerősödött, közepes, sőt magas szinten van már. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes, magas tartományban van. A pázsitfűfélék virágporának mennyisége országosan is alacsony, közepes koncentrációjú. Az útifű, a libatopfélék, az üröm, a lórom pollenjének koncentrációja alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék virágporának koncentrációja jellemzően közepes, az ernyősvirágzatúaké alacsony. Előfordulhat egy-egy szem még a ciprus- és tiszafafélék, a hárs, valamint a fenyőfélék pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma viszont nagyon magas szint.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hőség hőségriadó időjárás kánikula meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél