Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Garai Szakács László: Itt egy fotó azoknak, akik a sörüket is megfogatták másokkal csak azért, hogy folyamatosan szapulják a Huszár Mátyás rakpart hétvégi lezárásait
Szegeden 2020. augusztus 9. 14:44

Garai Szakács László: Itt egy fotó azoknak, akik a sörüket is megfogatták másokkal csak azért, hogy folyamatosan szapulják a Huszár Mátyás rakpart hétvégi lezárásait

Vannak dolgok, amelyeket el kell kezdeni csinálni, ki kell azokat próbálni élesben, hozzájuk kell szokni, és közben rájönni, igenis jók. A programszervezés valami ilyesmi is. Nemcsak mindenféle állítólagos exceltáblák bújása. – VÉLEMÉNY.

Hirdetés

Nulláról felépíteni valamit borzasztó nehéz, ez mindenre igaz, a fesztiválokra, programokra is. Igaz ez a Huszár Mátyás rakpart programsorozatára is. Amivel egyetlen baj tényleg van:

nem a Fidesz, nem a Dél-Magyarországi Polgári Egyesület, nem a Starlight Marketing, nem Kisházi Sándor és Kiss Balázs, azaz nem a volt fideszes független szegedi polgármesterjelölt, Nemesi Pál agytrösztje találta ki és csinálta meg.

Ez nekik tényleg lehet idegesítő, irritáló. Ugyanis a hétvégék egyre jobban működnek. Pont úgy fejlődtek föl, mint mondjuk a Chili Weekendek, amelyért elég sokat brühü-brühüztek a szervezői, és mindennek elmondták a várost azért, mert elmaradt tavaly – hogy valójában miért és hogyan maradt el, azt hagyjuk, a mostani sztori szempontjából nem érdekes. Ami fontos: az is nulláról épült föl.

És aztán szép lassan, az évek alatt kinőtte magát valamivé.

  • Pont úgy délután, koraeste voltak a programjai, mint a Huszár Mátyás rakparti hétvégéknek,
  • pont úgy elfoglalták a Széchenyi teret, ahogy elfoglalták a Huszár Mátyás rakpartot az ottani programok szervezői. Nem mellesleg a faházak a Széchenyi téren sosem egy nap alatt épülnek föl, a food truckok nem kezdés előtt állnak be a térre, azaz ott sem lehetett úgy sétálni, mint általában, mégsem reklamált senki, miért „van lezárva” a város egyik legszebb tere.
  • Pont úgy senki nem kíváncsi a chili show-ra délelőtt, ahogy a rakpartra sem: egyiken sincs akkor még program, tehát nem mentek, nem mennek oda az emberek.

Lényeg: kellett egy kis idő, amíg elkészülhetett egy olyan fotó, mint a nyitóképünk. Ahogy kellett egy kis idő ahhoz is, hogy egy ilyen fénykép készülhessen, ez is fölépült, a rakpart is „fölépült”.

Érdeklődők a chili weekenden 2018-ban. A kép este készült, amikor a programok voltak. Ez nem az első, hanem a sokadik ilyen fesztivál volt már, amely szépen lassan kinőtte magát

Csak ennyit kéne belátni, elfogadni, nem másnak odaadni a sört, és bizonygatni mindenféle táblázatokkal és hasonlókkal, hogy mekkora tévedés volt a rakpart lezárása, és programokkal való megtöltése. A művelődési házak programjai meg körülbelül annyira „rendszeridegenek” a rakparton a szegedi repülőtér kitelepülése mellett, mint egy borospavilon a csípős paprikát dicsérő fesztiválon: egyiket isszák, másikat eszik, de amit isznak az egyikből, azt nem ráisszák a megevettre.

Míg el nem felejtem: a placc, a rakpart aszfaltos, nem beton. És Vári Gyula nem bátyánk. Bár ha valaki úgy tud csak programot ajánlani, ahogy főszerkesztőtársam, azaz vagy brutalizál, vagy azt csinálja, mint a lenti képernyőmentésen, az valójában tényleg csak gyulabátyámozásra meg sörátadásra képes.

Egy független, szegedi, igazi weblap így ajánl egy szegedi hétvégi programot

Bónusz: eddig minden hétvége megmutatta, mekkora dugó és közlekedési káosz van Szegeden csak azért, mert le van zárva a Huszár Mátyás rakpart. Jah, nem... Pont nem.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Huszár Mátyás rakpart Kisházi Sándor Kiss Balázs Nemesi Pál program rakpart Starlight Marketing
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés