Túl a városon 2020. augusztus 8. 19:38

Nem áll meg a Nehéz Kő – százmilliós hasznot termel Orbán papa cége

Szerencsére a koronavírus-válság sem tett be Orbán Győző cégeinek. A miniszterelnök édesapja sikeres vállalkozó, Nehéz Kő Kft. nevű cége tavaly közel 3 milliárd forint rekord árbevételt könyvelt el.

Egészen pontosan 2 milliárd 900 millió forintról van szó, amiből 139 millió forint lett a tiszta haszon. A haszonkulcs egyébként 4,8 százalék körüli, ami nem kiugróan magas arány.

 

Az mfor.hu cikkéből az is kiderül, hogy Orbán Viktor édesapja mind a 139 milliót kivette a cégből, ehhez jön még mintegy 90 millió forint a golfpályákból, ami összesen 230 milliós osztalékot jelent. 

A golfpályák a híres hatvanpusztai major mellett vannak, ahol évek óta komoly építkezés zajlik, és arról is híres, hogy itt látták többször Nárciszt, a kuvaszt, amivel Orbán Viktor fotózkodott, és amit Mészáros Lőrinc 155 hektárnyi földvagyona vesz körül. Két földdarab pedig Orbán felesége nevén van.

Orbán Viktor miniszterelnök családjában és baráti körében többen is százmilliomosok vagy milliárdosok: édesapján túl veje, Tiborcz István is nagyon meggazdagodott az elmúlt években (a Forbes listáján a legfiatalabb milliárdosként szerepelt 15 milliárdos vagyonnal), míg falubeli barátja, Mészáros Lőrinc 400 milliárd forint vagyon fölött rendelkezik, de a baráti kör tagja Garancsi István is, aki ha kell, szívesen repteti a miniszterelnököt focimeccsekre a magánrepülőjével.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Orbán Viktor Orbán Győző osztalék