Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 8. 14:23

MSZP: adjon egyhavi családi pótlékot a kormány az iskolakezdésre

A szocialisták azt kérik a kormánytól, hogy az iskolakezdéshez plusz egyhavi családi pótlékot fizessenek ki minden gyermekes családnak .

Hirdetés

Erről Korózs Lajos, a népjóléti bizottság MSZP-s elnöke beszéltszombaton. Kórózs kijelentette: szeptember elsején kezdődik a tanév, még nincs késő, hogy

a kormány utaljon egy 13. havi családi pótlékot. „Nem úgy, ahogy szokta, hogy a szeptemberi családi pótlékot előrehozzák augusztusra” – tette hozzá a szocialista politikus.

Az alsó három jövedelmi tizedben élő családok nevelik a  gyerekek felét, náluk a legnagyobb a szükség a kormányzati támogatásra.

Az MSZP-nek elfogadhatatlan, hogy tavaly részben megadóztattak bizonyos juttatásokat, részben eltöröltek számos cafeteria-elemet, így a munkaadóknak nem éri meg ilyen támogatást nyújtani a családoknak – jelentette ki Kórózs, majd hozzátette: Magyarországon minden negyedik-ötödik gyermek szükséget szenved, vagy nincs megfelelő támogató környezete, lakhatása, vagy az életkorának nem megfelelő a táplálkozása, ami elfogadhatatlan.

A járvány második hullámának küszöbén terhet jelent a családoknak a digitális oktatáshoz való hozzáférés biztosítása is a gyermekeik számára.

Ezt nézze meg! Szeged segít: idén is támogatja az önkormányzat az általános iskolás gyerekeket nevelő szegedi családokat és az időseket, fejenként 10 000 forinttal

(Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: családi pótlék iskolakezdési támogatás Korózs Lajos támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés