Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. augusztus 7. 10:30

Megvan az újabb szegedi légi szúnyogirtás napja

A szegedi környezetgazdálkodásért felelős önkormányzati cég közzétette, hogy melyik nap száll fel a messiásként várt sárga repülő egy újabb állami szúnyoggyérítésre.

Hirdetés

Amióta újra engedélyezték a légi kémiai szúnyogirtást ismét elviselhető az élet a szabadban. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közölte:

hétfőn, azaz augusztus 10-én napnyugta előtt másfél órával végzi a gyérítést a sárga repülő. Ez aznap nagyjából 18 óra 22 percet jelent majd (napnyugta: 19 óra 52 perc). A gyérítés pótnapjai augusztus 11-e és 12-e.

Az önkormányzati cég közleményében az is olvasható, hogy a Deltasect Plus 1,2 ULV nevű és típusú szert használják az irtás során, amiből 6 decilitert szórnak ki hektáronként.

„A kijuttatott csekély mennyiségű készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik”

– írják.

Arra is figyelmeztetnek, hogy 

  • mindenki pakolja el a kertjéből a gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket és a szabadban szárított ruhákat.
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A hatékony szúnyogirtás érdekében a környezetgazdák azt is kérik, hogy mindenki öntse ki a kertjében vagy a ház körül a különböző edényekben felgyülemlő vizet, mert ezekben több ezer szúnyog is kifejlődhet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kémiai szúnyogirtás szúnyogirtás légi szúnyogirtás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés